Kursstart 2019-08-19

Applikationsutvecklare till iPhone och Android

Vem är du?

Som applikationsutvecklare är du kreativ, gillar att komma på smarta, coola och innovativa lösningar och ser inga gränser med hur vi kan utveckla samhället med hjälp av IT. Du lär dig fler programmeringsspråk vilket ger dig en bred grund att stå på och det öppnar många dörrar som utvecklare. Det är en  utbildning för dig som är kreativ och vill arbeta med att skapa funktionella och snyggt designade appar. IT-branschen är i stort behov av nya utvecklare, och du kommer därför ha stora möjligheter när du har fått din examen.  Starten i augusti 2017 blir femte starten av utbildningen och alla tidigare studenter har haft LIA-praktik på relevanta företag och många av dem har blivit anställda på sitt LIA-företag. Utbildningen är CSN berättigad. Sista ansökningsdag är 15 maj 2018. Applikationsutvecklare till iPhone och Android är en 2-årig utbildning vilket motsvarar 400 YH-poäng och ger dig en yrkeshögskoleexamen.

Du drivs av kreativitet och tycker om att lösa problem och hitta smarta lösningar. Du brinner för applikationsdesign och skapandet av appar till Android, iPhone och iPad. Du gillar att arbeta praktiskt med stark koppling mellan teori och praktik. Utbildningen ger dig ett helhetsperspektiv inom design, teknik, att arbeta i projekt och att förstå beställarens behov.

Under utbildningen

Du kommer bli expert på applikationsutveckling där du får lära dig att självständigt bygga professionella mobilapplikationer (native och crossplattform) Du får lära dig att självständigt bygga professionella mobilapplikationer (native och crossplatform) med hjälp av  programeringsspråken C#, Android, Javascript och Swift. Under utbildningen lär du dig att designa användarvänliga gränssnitt och vyer som passar för både Android, iPhone och iPad. Du får lära dig att planera, genomföra projekt och säkerställa att förväntat resultat uppnås. Du kommer besitta en teknikkompetens men också den viktiga förståelsen för hur du arbetar i projektform. Under kursen LIA (Lärande I Arbete) där du har praktik på ett företag skapar du dig värdefull erfarenhet och ett kontaktnät för kommande arbete. IT-Högskolans är unika med en dedikerad företagspool där du som student får tillgång till dedikerade företag med anställningsbehov inför din LIA-kurs. Våra lärare är från IT-branschen vilket gör att de besitter den senaste kunskapen och har en stark näringslivsanknytning.

IT-branschen behöver Applikationsutvecklare till iPhone och Android

Efter kursens slut har du spetskompetensen inom Applikationsutveckling som IT-branschen efterfrågar. I vårt kontaktnät har vi en mängd IT-bolag som söker dig som utbildad Applikationsutvecklare. Det här är vår bredaste utbildning där du lär dig flera programmeringsspråk vilket gör att du själv kan välja din inriktning i yrkeslivet.

Efter avslutad utbildning kan du jobba på:
-Apputvecklings företag
-Reklam och annonsbyråer
-Dataspelföretag
-Webbföretag
-IT företag

Sök utbildningen längst ned på sidan!

Se filmen om IT-Högskolans studenter och det innovativa projekt de fick arbeta med under sin LIA-praktik

 

Ett axplock ur företagspoolen kopplat till Applikationsutvecklare till iPhone och Android 2017.

Företagspool Applikationstuvecklare till iPhone o Android

Här är några exempel på projekt som studenter har gjort i Android efter första terminen:

 

Vad gör en apputvecklare? Se arbetsförmedlingens yrkesfilm om apputvecklare.

Wilhelm Applikationsutvecklare

Ansök här! Intresseanmälan