Varför ska du välja Javautvecklare?

Se filmen

Javautvecklare

Som Javautvecklare arbetar du i större system med vidareutveckling eller med att skapa nya features. Du är expert på världens största programmeringsspråk Java men kan också databashantering och webbutveckling som gör dig till fullstack-utvecklare.

NYHET! Till utbildningsstarten 14 december 2020 kommer utbildningen sändas till IT-Högskolan Stockholm! Upplägget bygger på att du kommer få videoföreläsningar från IT-Högskolan Göteborg och handledning på plats i IT-Högskolan Stockholms lokaler på Årstaängsvägen 9. Du som ska läsa utbildningen på IT-Högskolan Göteborg har undervisning på plats i lokalerna.

Vem är du?

Du är nyfiken på Java, världens största programmeringsspråk som är integrerat i mängder av system världen över. Du söker en spetsutbildning med många möjligheter. Du är intresserad av att arbeta både med back-end och front-end och vill därför möta stora IT-system, webben och serversidan under din utbildning. Matchar beskrivningen dig? I så fall är IT-Högskolans utbildning Javautvecklare perfekt för dig!

Under Javautbildningen:

Utbildningens fokus är att lära dig objektorienterad programmering och lösa komplexa problem med Java. Här lär du dig skapa applikationer som pålitligt kan köras över flera plattformar och komponenter för webbutveckling.  Övriga områden du kommer lära dig är testning, databashantering, integration, webbservices, etc. Givetvis lär du dig hur systemutveckling funkar och hur arbetsprocessen för systemutveckling går till. Grunderna i Java EE (Enterpirse Edition) blir en del av utbildningen och är direkt riktat mot företag. Dina kunskaper testas under de två LIA-praktiker som genomförs under utbildningen. Här tar du del av IT-Högskolans unika företagspool som består av Java-företag som är direkt kopplade till utbildningen. Läs mer om IT-Högskolans LIA-process här.

Efter Javautbildningen:

Utbildningen kommer ge dig den spetskunskap inom Javaprogrammering, systemutveckling och agila arbetsprocesser som IT-företagen efterfrågar. Du kommer bli trygg i rollen som Javautvecklare och vara redo för arbetslivet. Som Javautvecklare har du många möjligheter att skapa den karriär som du efterfråga då möjligheterna är många.

Efter avslutad utbildning kan du jobba som:
• Javautvecklare
• Systemutvecklare
• Programutvecklare
• Applikationsprogrammerare

 

Studerar till Javautvecklare

Johanna

Det bästa med att plugga javaprogrammering är att det känns som en blandning mellan att lösa sudokus och korsord, varje dag. Jag ville börja med ett välkänt programmeringsspråk och sedan bygga på med andra språk. Jag gillar utbildningen för att jag får en bred kunskap om både front end och back end och att jag sedan kan fördjupa mig i det som intresserar mig mer. Det roligaste hittills på utbildningen har varit att arbeta i grupp. Det kom som en positiv överraskning för mig att programmering är en social aktivitet.