Varför ska du välja .NET-utvecklare?

Se filmen

.NET-utvecklare

Som .NET-utvecklare jobbar du i team med att skapa och vidareutveckla IT-system och applikationer på en avancerad nivå. Du är expert på programmeringsspråket C# och de tillhörande komponenterna samt att du kan webbutveckling vilket gör dig fullstack utvecklare.

Vem är du?

Du har ett brinnande intresse för programmering och vill vara med och förändra framtidens IT-system och applikationer. Du triggas av att veta att alla tidigare studenter på våra utbildningar har fått LIA-praktik på aktuella företag och många har fått jobb på sin praktikplats. Matchar beskrivningen dig? I så fall är IT-Högskolans utbildning .NET-utvecklare för dig!

 

Under .NET-utbildningen:

Du kommer att lära dig Microsofts .NET-plattform och programmeringsspråket C# (läs: C-sharp) på en avancerad nivå. Du lär dig skapa Windows applikationer med programmet Visual Studio men också andra webbapplikationer. Du kommer förstå hur databaser fungerar och hur du utvecklar enligt den agila metoden Scrum. Utbildningens fokus ligger på programmering, därför lär du dig skapa underhållsvänlig kod och testbar kod för att förfina dina programmeringsförmågor. För att bli konsultmässig läser du kundförståelse och kommunikation med kravställare. Utbildningen innehåller mycket praktiska moment som laborationer och övningsuppgifter som ger dig en stor praktisk nytta och dina kunskaper kan omsättas direkt i arbetslivet. Under utbildningen genomför du 28 veckors LIA-kurs som är förlagd ute på företag där du bygger upp erfarenhet och skapar dig ett kontaktnät. Som student på IT-Högskolan tar du del av den exklusiva företagspool som är kopplad till utbildningen. Läs mer om IT-Högskolans LIA-process här.

 

Efter .NET-utbildningen:

Behovet av .NET-utvecklare är stort och framtidsutsikterna är mycket goda. Du kommer besitta spetskompetens och erfarenheter inom .NET-utveckling som IT-företagen efterfrågar vilket gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.

Efter avslutad utbildning kan du jobba som:
• .NET-utvecklare
• Systemutvecklare
• Programutvecklare
• Applikationsprogrammerare

.net1