Preparandkurs – öppna fram till utbildningsstart augusti -19

Saknar du Programmering 1/A, Matematik 2/ eller Webbutveckling 2?

IT-Högskolan ger dig möjlighet att bli behörig till samtliga IT-Högskolans YH-utbildningar genom preparandkurser. En preparandkurs är snabbaste sättet att bli behörig och få de kunskaper som krävs för att kunna tillgodose dig utbildningens innehåll. Preparandkursen genomförs på distans och det finns ingen examination utan du kommer till IT-Högskolans och skriver de urvalstest som är kopplat till den utbildning du ansökt. Urvalsprovet i sig testar svenska, engelska, matematik och programmering/Webbprogrammering. IT-Högskolan erbjuder följande preparandkurser:

  • Programmering 1/A (kostnadsfri)
  • Matematik 2/B
  • Webbutveckling 2 (kostnadsfri)

Preparandkursen garanterar inte en plats på sökt YH-utbildning. Preparandkursen är endast avsedd för dig som sökt någon av IT-Högskolans YH-utbildningar.

Kursinformation

Avgift: Programmering 1/A och Webbutveckling är kostnadsfria.
Avgift: 300 kr /öppna hela sommaren fram till utbildndingstart i augusti – 19
Anmälan: Här

Exempel: Lisa saknar programmering 1/A och vill söka till IT-Högskolans Java-utbildning. Då är preparandkursen för programmering ett måste för att hon ska blir behörig. Hon vill samtidigt säkerställa att hon kommer ihåg matematiken sedan tidigare och vill även läsa till matematik (för att fräscha upp kunskaper). Detta skulle betyda att kostnaden för båda kurserna blir 300 kronor.