Utvecklare inom AI och Machine Learning

Beskrivning

AI står för Artificiell Intelligens och är då en dator programmeras för att förstå ett problem och lösa dem på egen hand. Det kan exempelvis vara talförståelse, bildanalys, etc. Machine Learning är metoder för att ”träna” datorer att ”lära” sig lösa problem.

Vem är du?

Du gillar att vara i framkant av teknikutvecklingen och är nyfiken på hur AI och maskininlärning kommer påverka framtiden. Du söker ett spännande jobb med starka kopplingar till affärsnytta och utvecklingsmöjligheter. Matchar utbildningen dig? Ansök till IT-Högskolans tvååriga YH-utbildning Utvecklare inom AI & Maskininlärning.

Under utbildningen:

Du kommer lära dig vilka fantastiska möjligheter att effektivisera och skapa värde för bolag inom en lång rad områden t.ex. support, logistik, service, underhåll, marknadsföring. Du utvecklar teknik som kan bete sig intelligent och du kommer arbeta med att öka systemens kunskap eller förmåga att uppvisa intelligenta beteenden genom olika former av inlärning. Du kommer lära dig praktisk AI-utveckling med programmeringsspråket Python. Du behöver också lära dig att jämföra och utvärdera olika AI-lösningar och bidra med förbättringar på existerande lösningar utföra träning av vanliga AI- och maskininlärningsmodeller.

Under utbildningen kommer du genomföra ett antal teamarbeten enligt agilametoder och lära dig branschens standardverktyg i skarpa projekt. Du kommer också lära dig att agera efter gällande etiska och juridiska riktlinjer inom området.

 

Efter utbildningen:

Du kommer vara unik på arbetsmarknaden med moderna kunskaper inom AI och maskininlärning som många företag eftersöker i dagsläget. Den stora efterfrågan på din kompetens kommer göra att du kommer ha stora möjligheter till en spännande karriär där du kommer jobba i framkanten av utvecklingen av AI och maskininlärning.

Efter utbildningen kan du jobba som:

  • Utvecklare inom AI och maskininlärning
  • Datascientist
  • BI-utvecklare

Snabbfakta utvecklare inom AI

Snabbfakta om utbildningen Utvecklare inom AI och Machine Learning.

Utbildningslängd 400 YH-poäng = 2 år
Utbildningsstart 16 augusti 2021
Sista ansökningsdag 16 maj 2021
Antagningsprov Obligatoriskt för alla sökande
Besked om antagning 11 juni 2021
CSN berättigad JA
LIA-kurs (Lärande i arbete) 120 YH-poäng = 24 v
Företagspool JA
Studietakt Heltid/dagtid
Info Erik Eklund, erik.eklund@iths.se

Kursplan Utvecklare inom AI

Utbildningens innehåll

Kurs (Poäng, 5 poäng = 1 vecka)

Databaser 25p
Databehandling 25p
Djup Maskininlärning 40p
Examensarbete 15p
Introduktionskurs till AI 5p
LIA 1 40p
LIA 2 70p
Maskininlärning 45p
Praktisk maskininlärning och projektmetodik 45p
Programmering med Python 40p
Praktisk maskininlärning och projektmetodik 45p
Statistiska metoder  30p
Visualisering, presentationer och storytelling  20p

Klicka HÄR för se en fördjupad kursbeskrivning

Intresseanmälan