Varför ska du välja Webbutvecklare?

Se filmen

Webbutvecklare

Som webbutvecklare arbetar du med att skapa webbplatser på ett snyggt och användarvänligt sätt. Med IT-Högskolans webbutbildning blir du expert på WordPress och andra CMS för att snabbt skapa avancerade hemsidor med en tilltalande design.

Vem är du?

Du vill bli proffs på att skapa hemsidor där fokus ligger på både formgivning och funktionalitet. Du vill arbeta på webbbyrå, reklambyrå eller i någon annan kreativ miljö med stora karriärmöjligheter. I din roll som webbutvecklare vill du också dra nytta av din kreativitet och ditt öga för färg och form. Du är social och gillar att klura ut smarta lösningar för att skapa hemsidor som lockar besökare. Matchar beskrivningen dig? I så fall är IT-Högskolans utbildning Webbutvecklare perfekt för dig!

Under Webbutvecklare-utbildningen:

Under utbildningen kommer du att lära dig att skapa hemsidor med hjälp av CMS verktygen WordPress och Drupal. du lär dig också klassisk webbutveckling i bland annat PHP och Javascript. Du arbetar front end vilket innebär att du skapar det man ser och använder när man surfar in på en webbplats. Fokus ligger på att skapa sidor som är användarvänliga, lättlästa och snabbladdade. Du får lära dig att skapa hemsidor som fungerar både på smartphones och surfplattor. För att skapa sidor med snygg design kommer du också lära dig att använda verktyg som Photoshop.
Det som gör dig unik är din förmåga att utveckla funktionalitet i CMS-verktyget vilket ger dig möjlighet att skapa egna plug-ins och e-handelslösningar. Då rollen som webbutvecklare är kreativ och du ofta arbetar i team är undervisningen utformad efter de arbetsmetoder som används i arbetslivet.
Under din praktik, LIA, får du praktisera allt det du lärt dig under ditt första år på utbildningen. IT-Högskolan har en tydlig LIA-process för de studerande vilket underlättar matchningen mot rätt företag. Läs mer om IT-Högskolans LIA-process här.

Efter Webbutvecklare-utbildningen:

Du blir webbutvecklare med expertis inom CMS viket kommer göra dig mycket efterfrågad på marknaden. Att ha en snygg och effektiv hemsida är attraktivt idag, allt fler företag säljer och marknadsför sina varor och tjänster på webben vilket gör att det finns en brist på kunniga webbutvecklare.

Efter avslutad utbildning kan du jobba som:
• Webbutveckare
• Webbprogrammerare
• Webbutvecklare
• PHP-utvecklare
• WordPress- och Drupalutvecklare

wordpressdrupal