För företag

För företag

IT-Högskolan är en yrkeshögskola där en stor del praktik ingår i studierna, vilket är en stor fördel för er som IT-företag. Genom LIA kan du tidigarelägga din rekrytering och förkorta introduktionsperioden för en nyanställd. Utbildningen ger de studerande både de teoretiska- och praktiska kunskaperna som ska omsättas i branschen genom kursen Lärande I Arbete (LIA-praktik). Är ni ett IT-företag i Stockholm, Göteborg eller på annan ort i Sverige, som är intresserade av att ta emot LIA-studenter? Fyll i intresseanmälan nedan!

Anmäl er till vår företagspool

Ta emot praktikanter

Fördelar med att ta emot en eller flera LIA-studenter


Kostnadsfritt
Det är helt kostnadsfritt att ta emot en LIA-student. Du som företag behöver tillhandahålla en LIA-handledare som kan handleda den studerande genom relevanta arbetsuppgifter och stötta vid behov.

Låg risk i rekryteringen
50% av alla studerande börjar en anställning på företaget de genomförde sin sista LIA-kurs på. Ditt företag har då chansen att lära upp den studerande inom er domän, arbetsmetoder och kultur innan den studerande övergår till anställd vilket blir en helt riskfri rekrytering.

Aktuell kompetens
Du får chansen att kompetensutveckla ditt företag med aktuell och relevant kompetens helt kostnadsfritt. Till varje utbildning sitter en ledningsgrupp som ansvarar för att kvalitetssäkra utbildningens innehåll. Det är helt enkelt IT-branschen som spikar innehållet i utbildningen efter rådande behov. IT-Högskolan har aktiva och välförankrade ledningsgrupper som säkerställer att de modernaste verktygen, metoderna och programmeringsspråken inkluderas i utbildningen.

Försäkring ingår
Våra studerande är försäkrade under sin praktik både inom och utom Sveriges gränser.

De rapporterar till ert företag som en vanlig anställd och följer era rutiner. Ni återkopplar till skolan och har en avsatt utbildningsledare till ert stöd om det är något som inte fungerar. Denna utbildningsledare kommer också följa upp och betygssätta LIA kursen tillsammans med er.

Samverka med oss

Engagera dig i en ledningsgrupp
Alla våra utbildningar styrs av en ledningsgrupp som säkerställer att vi utbildar de studerande till rätt kompetens så de blir anställningsbara och får en LIA plats. Ledningsgruppen ansvarar för allt från antagning av studerande, kursplansutveckling och kvalitetsarbete. Du träffar branschkollegor och studerande från utbildningen och ni ses 4 ggr per år. Har du ett intresse av att engagera dig djupare in någon utbildning så hör av dig till oss så kan vi berätta mer. Vi har en arbetsordning som vi kan skicka ut och i en ledningsgrupp kan du göra stor skillnad.

 

Dela med dig av din kunskap som utbildare
Har du erfarenhet från att jobba som utvecklare, IT-projektledare, UX-designer eller liknande och har en pedagogisk ådra så är vi intresserade av att ta in dig som utbildare. Alla våra utbildningar innehåller kurser som är mellan ca 4-10 veckor långa. Det är möjligt att komma direkt från arbetslivet och få en kursplan att utgå ifrån för att kunna lägga upp kursen. Du skriver en planering som kallas, Kurs PM och skapar allt innehåll. Undervisningen sker vanligtvis 2 dagar på plats och en dag på distans per undervisningsvecka. Du styr innehållet i examinerande moment som labbar, presentationer och tentor och du rättar och återkopplar till de studerande. När kursen är klar återgår du till ditt jobb och förhoppningsvis har du också lärt dig nya saker och vill återkomma nästa gång kursen körs. Det är ett konsultuppdrag helt enkelt.

 

Besök oss och håll en gästföreläsning eller vi kommer till er på studiebesök
Vi tar regelbundet emot gästföreläsningar och gör studiebesök i branschen för att våra studerande skall få en god förankring i sin kommande arbetsmarknad. Det är viktigt att de under utbildningen får knyta kontakter med er och få input från er på hur en vanlig dag ser ut på ert företag. Vilken är den senaste tekniken som ni börjat använda? Vilka utmaningar ser ni just nu för ert företag? Hur skall man göra för att skriva ett CV som lockar er att anställa. Vad tänker ni på när ni rekryterar. Ja hör av er så sätter vi samman ett upplägg som blir inspirerande och branschnära.

Arbetsmarknadsdagar

IT-Högskolans arbetsmarknadsdagar – en exklusiv branschdag!

IT-Högskolan genomför en populär arbetsmarknadsdag två gånger per år – i mars och oktober. Dessa branschdagar arrangeras inför kommande LIA-period, och är en möjlighet för våra studerande att knyta kontakter inför att de ska söka LIA-praktik. Det brukar vara ett par intensiva mingel-timmar och högt engagemang från såväl företag som studerande.

För att medverka under våra arbetsmarknadsdagar – anmäl intresse direkt till våra relationship managers.
Stockholm – Andreas Eriksson – Andreas.Eriksson@iths.se
Göteborg – Nina Skoglund – Nina.Skoglund@iths.se