Beskrivning

Vad är JavaScript?

JavaScript är ett programmeringsspråk som utgör funktionaliteten på olika webbsidor. När du vill förbättra användarvänligheten på en hemsida kan du med fördel använda JavaScript. Du kan exempelvis genom 2D- och 3D-grafik utveckla den dymaniska uppdateringen, användargränssnitt, menyer med mera. JavaScript är den tredje grundstenten bland webbplatskomponenter, där de andra två styrs av HTML och CSS.

 

Vem är du?

Om du har ett intresse av webbutveckling och vill bli expert inom JavaScript borde du gå vår JavaScript utbildning i Stockholm eller Göteborg! Som person vill hålla dig uppdaterad med de senaste teknologierna för att skapa kraftfulla funktioner på webben. Du gillar förändring och när det händer saker. Matchar beskrivningen dig? Skicka in din intresseanmälan eller ansök redan idag!

 

Vår JavaScript-utbildning

I vår JavaScript-utvecklare utbildning får du lära dig webbprogrammeringsspråket JavaScript och dess tillhörande verktyg på djupet. Du får bland annat kunskap i hur du kan skapa applikationer med en kodbas för Android och iOS, och publicera applikationer på marknader. I en utbildning inom JavaScript ligger största fokus på programmeringsspråket JavaScript, men du kommer också lära dig agil projektmetodik och relevanta angränsande områden för att förstå helheten kring en webblösning.

 

JavaScriptutvecklare – Jobb & framtid

Som JavaScript-utvecklare finns flera jobbmöjligheter och du har en spännande framtid framför dig. Med tanke på att JavaScript är det primära programmeringsspråket för webbutveckling, är efterfrågan på kompetenta JavaScript-utvecklare hög och förväntas fortsätta öka. Efter avslutad utbildning kommer bland annat att kunna arbeta som:

  • Javascript-utvecklare
  • Frontend-utvecklare
  • Fullstack-utvecklare

 

Upptäck fler av våra IT-utbildningar

Vi erbjuder ett brett utbud av spännande och framtidssäkra utbildningsprogram inom IT. Vårt fokus ligger på att rusta dig med de senaste kunskaperna och färdigheterna inom IT-världen. Oavsett om du är nybörjare eller vill fördjupa dina kunskaper, har vi kurser och program som passar just dig. Läs mer om IT utbildning Stockholm här.

 

För denna utbildning erbjuder vi hybridundervisning.
Klicka på knappen för att läsa mer.

Kursplan JavaScript

Utbildningens innehåll

Kurs (Poäng, 5 poäng = 1 vecka)

Kurs Poäng
HTML och CSS 25p
Native JavaScript 40p
UX & UI-design 25p
JavaScript med ramverk 30p
Agil utveckling 20p
Backendprogrammering och databaser 50p
Crossplattform-utveckling 25p
LIA 1 40p
Software life cycle management 20p
Testning & TypeScript 25p
LIA2 80p
Examensarbete 20p
Totalt 400p

 

Fördjupad information om de olika kurserna finns här >>

Vad är YH-utbildning?

IT-Högskolans YH-utbildningar är godkänd av Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH). Det ger dig rätt till studiemedel via CSN och en Yrkeshögskoleexamen efter avslutad utbildning.

yh_staende

En YH-utbildning är utformad efter arbetslivets behov av kvalificerad eftergymnasial yrkeskompetens. Det innebär att branschen har ett tydligt behov av den kompetens som fås under utbildningen. Kopplingen till arbetslivet är grunden i YH-utbildningarna. Därför innehåller IT-Högskolans utbildning en LIA-praktik (Lärande I Arbete) på en arbetsplats. Efter LIA-perioden ska den studerande vara redo för arbetslivet. Drygt åtta av tio är i arbete inom sex månader efter examen – helt eller delvis inom samma yrkesområde som utbildningen syftade till. Läs mer om YH-utbildningar på www.myh.se

 

Yrkeshögskoleexamen

IT-Högskolans YH-utbildningar är antingen 1,5 år eller 2 år långa och ger dig en yrkeshögskoleexamen/kvalificerad yrkeshögskoleexamen.

 

CSN
csnlogga
Alla YH-utbildningar på IT-Högskolan ger dig rätt till studiemedel och studiebidrag. Du väljer själv om du vill ha studiemedel (CSN) eller enbart studiebidrag. Studiemedel betalas ut en månad i förväg. Du söker om studiemedel på www.csn.se i Mina sidor. Det går snabbast om du använder e-legitimation. Då kan du skriva under och skicka in din ansökan direkt.

Snabbfakta JavaScript-utvecklare

Utbildningslängd 400 YH-poäng = 2 år
Utbildningsstart 19 augusti 2024
Sista ansökningsdag 5 maj 2024
Öppen för sen ansökan Maj – September 2024
Antagningsprov Alla sökande genomför ett antagningstest på distans.
Besked om antagning Maj 2024
CSN berättigad JA
LIA-kurs (Lärande i arbete) 120 YH-poäng = 24 v
Företagspool JA
Studietakt Heltid/dagtid
Info Göteborg – Sepideh Halvarsson
sepideh.halvarsson@iths.se

LIA

LIA (Lärande i Arbete) i en Framtidsbransch

IT-Högskolan hjälper, på ett tydligt och framgångsrikt sätt, alla studerande att få en LIA-plats. Du som studerar på IT-Högskolan söker LIA-praktik genom vår företagspool, kopplad till varje YH-utbildning, där ledande företag inom IT-branschen finns representerade. Det gör att du som studerar på IT-Högskolan har en gräddfil till de bästa praktikplatserna och sedan jobben inom IT. 100% av våra studerande får en relevant LIA-plats!
På bara 1.5-2 år på IT-Högskolan läser du en IT-utbildning som öppnar dörrar till en helt ny karriär.
Du får teoretiska kunskaper på utbildningen och du får lära dig hur det är att arbeta i branschen på din LIA-praktik. Inför din LIA-praktik får du dessutom lära dig att skriva ett attraktivt CV, du får ett foto tagit av fotograf och vi tränar på intervjuteknik. Flertalet av de studerande får sedan anställning på sin praktikplats. Att gå en utbildning på IT-Högskolan leder till jobb, och du kan byta karriär på bara 1.5 år. 80% av våra studerande har jobb redan på sin Examensdag.

 

IT-Högskolans Företagspool

IT-Högskolan bedriver alla utbildningar med nära företagssamarbeten. Allt för att du som student ska kunna gå direkt från utbildning till en anställning. Det nära företagssamarbetet märks tydligt i kursen LIA (Lärande i Arbete) då du som student tar del av IT-högskolans unika företagspooler som är kopplade till varje YH-utbildning. IT-Högskolans Företagspool består utav små och stora företag i IT-branschen där många är i stort behov av att nyanställa.
Genom vår företagspool har utbildningarna starka kopplingar till IT-branschen och vi kan vara lyhörda för förändringar och nyheter som vi snabbt kan implementera i utbildningarna. Dessa företag sitter bland annat med i ledningsgrupperna för utbildningarna, de gästföreläser och ger möjlighet för studenterna att få sin LIA-praktik på företag som andra bara drömmer om.
Som studerande på IT-Högskolan har du möjligheten att ansöka om LIA-praktik genom företagspoolen och matchas då med ett företag som passar dina egna intressen och din kompetens. Matchningen ökar sannolikheten för att både studenten och företaget blir nöjda.

Läs mer om IT-Högskolans LIA-process här!

Behörighet JavaScript

Det finns tre sätt att bli behörig till utbildningen:

  1. Gymnasieexamen – Grundläggande behörighet + särskild behörighet.
  2. BFU – Behörighetsgivande förutbildning. Du har alla behörigheter förutom programmeringskunskaper.
  3. Behörighetsprövning – IT-Högskolan testar dina kunskaper genom ett prov.

 

Klicka här för att se antagningsprocessen

 

 1. Gymnasieexamen

Du har grundläggande behörighet från gymnasieskolan eller vuxenutbildningen i kombination med nedan särskilda behörighetskrav.

Grundläggande behörighet
Utbildningen kräver grundläggande behörighet, det har du som har en gymnasieexamen, lär mer om grundläggande behörighet.

Särskild behörighet till JavaScript-utvecklare
Lägsta betyget E/3/G i Engelska 6 (100p) eller motsvarande kunskaper.
Lägsta betyget E/3/G i Matematik 2 (100p) eller motsvarande kunskaper.
Lägsta betyget E/3/G i Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2 (100p) eller motsvarande kunskaper.
Lägsta betyget E/3/G eller motsvarande kunskaper i något av följande programmeringsspråk :
Webbutveckling 1 eller motsvarande

Saknar du matematik- eller programmeringskunskaper?
Förbered dig inför antagningsprovet genom våra preparandkurser som du får tillgång till när du ansöker till någon av våra utbildningar.

 

2.BFU – Behörighetsgivande förutbildning

Kan anordnas för de utbildningar som har som utmaning att fylla på studieplatser. BFU breddar vägen in till utbildningen och ger sökande kunskaper som motsvarar särskilda förkunskaper inom programmeringen. Vid godkänd genomförande av BFU-utbildning får sökande automatiskt en studieplats. IT-Högskolan kontaktar sökande om BFU blir aktuellt.

 

3. Behörighetsprövning – Reel kompetens

Saknar du en formell behörighet men har motsvarande kunskaper från arbetslivet? Gör din ansökan och bifoga intyg som redovisar din arbetslivserfarenhet. IT-Högskolan testar dina kunskaper genom antagningsprovet för att säkerställa din behörighet.

Intresseanmälan