Beskrivning

Vad är .NET?

.NET är en utvecklingsplattform av olika program och applikationer framtaget av Microsoft.  .NET-systemet baseras därför primärt på Microsoft- och Windowsprodukter. De främsta programmeringsspråken inom området är C#, F# och Visual Basic. Fördelen med att använda .NET är att du slipper att arbeta med kod från grunden – systemet har redan tillgång till smidiga förkodade funktioner och lösningar.

 

Vem är du?

Drömmer du att arbeta som IT-utvecklare och vill vara med och förändra framtidens IT-system och applikationer? I så fall kan utbildningen som .NET-utvecklare vara något för dig! Som person bör du ha ett sinne för problemlösning, men du ska även tycka om att samarbeta och arbeta i team. Stämmer det in på dig? Tveka då inte att ansöka till vår .NET-utvecklare utbildning!

 

Vår .NET-utbildning

I vår .NET-utbildning har du möjligheten att lära dig allt inom webbutveckling och bli riktigt vass på programmering. Du kommer att lära dig Microsofts .NET-plattform och programmeringsspråket C# (läs: C-sharp) på en avancerad nivå. Du lär dig skapa databaser och Windows applikationer med programmet Visual Studio men också andra webbapplikationer.

Utbildningens fokus ligger på programmering, därför lär du dig skapa underhållsvänlig kod och testbar kod för att förfina dina programmeringsförmågor. Dessutom lär du dig agila metoder och kundförståelse. I utbildningen får du även ta del flera praktiska moment, så som laborationer, övningsuppgifter och 28 veckors LIA (praktik).

 

Vad gör en .NET-utvecklare?

Som .NET-utvecklare är du del av ett team som tillsammans hittar kreativa lösningar för att genomföra olika projekt. Ert gemensamma mål är att utveckla databaser och designa programvaror, appar och hemsidor på ett säkert och effektivt sätt.

Exempel på yrkesinriktningar efter avslutad utbildning är:

  • Webbutvecklare inom .NET
  • Systemutvecklare inom .NET
  • Applikationsprogrammerare
  • Programutvecklare

 

För denna utbildning erbjuder vi hybridundervisning.
Klicka på knappen för att läsa mer.

LIA

LIA (Lärande i Arbete) i en Framtidsbransch

IT-Högskolan hjälper, på ett tydligt och framgångsrikt sätt, alla studerande att få en LIA-plats. Du som studerar på IT-Högskolan söker LIA-praktik genom vår företagspool, kopplad till varje YH-utbildning, där ledande företag inom IT-branschen finns representerade. Det gör att du som studerar på IT-Högskolan har en gräddfil till de bästa praktikplatserna och sedan jobben inom IT. 100% av våra studerande får en relevant LIA-plats!
På bara 1.5-2 år på IT-Högskolan läser du en IT-utbildning som öppnar dörrar till en helt ny karriär.
Du får teoretiska kunskaper på utbildningen och du får lära dig hur det är att arbeta i branschen på din LIA-praktik. Inför din LIA-praktik får du dessutom lära dig att skriva ett attraktivt CV, du får ett foto tagit av fotograf och vi tränar på intervjuteknik. Flertalet av de studerande får sedan anställning på sin praktikplats. Att gå en utbildning på IT-Högskolan leder till jobb, och du kan byta karriär på bara 1.5 år. 80% av våra studerande har jobb redan på sin Examensdag.

 

IT-Högskolans Företagspool

IT-Högskolan bedriver alla utbildningar med nära företagssamarbeten. Allt för att du som student ska kunna gå direkt från utbildning till en anställning. Det nära företagssamarbetet märks tydligt i kursen LIA (Lärande i Arbete) då du som student tar del av IT-högskolans unika företagspooler som är kopplade till varje YH-utbildning. IT-Högskolans Företagspool består utav små och stora företag i IT-branschen där många är i stort behov av att nyanställa.
Genom vår företagspool har utbildningarna starka kopplingar till IT-branschen och vi kan vara lyhörda för förändringar och nyheter som vi snabbt kan implementera i utbildningarna. Dessa företag sitter bland annat med i ledningsgrupperna för utbildningarna, de gästföreläser och ger möjlighet för studenterna att få sin LIA-praktik på företag som andra bara drömmer om.
Som studerande på IT-Högskolan har du möjligheten att ansöka om LIA-praktik genom företagspoolen och matchas då med ett företag som passar dina egna intressen och din kompetens. Matchningen ökar sannolikheten för att både studenten och företaget blir nöjda.

 

Läs mer om IT-Högskolans LIA-process här!

Vad är YH-utbildning?

IT-Högskolans YH-utbildningar är godkänd av Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH). Det ger dig rätt till studiemedel via CSN och en Yrkeshögskoleexamen efter avslutad utbildning.

YH-utbildning

En YH-utbildning är utformad efter arbetslivets behov av kvalificerad eftergymnasial yrkeskompetens. Det innebär att branschen har ett tydligt behov av den kompetens som fås under utbildningen. Kopplingen till arbetslivet är grunden i YH-utbildningarna. Därför innehåller IT-Högskolans utbildning en LIA-praktik (Lärande i arbete) på en arbetsplats. Efter LIA-perioden ska studenten vara redo för arbetslivet. Drygt åtta av tio är i arbete inom sex månader efter examen – helt eller delvis inom samma yrkesområde som utbildningen syftade till. Läs mer om YH-utbildningar på www.myh.se

 

Yrkeshögskoleexamen

IT-Högskolans YH-utbildningar är antingen 1,5 år eller 2 år långa och ger dig en yrkeshögskoleexamen/kvalificerad yrkeshögskoleexamen.

 

CSN

Alla YH-utbildningar på IT-Högskolan ger dig rätt till studiemedel och studiebidrag. Du väljer själv om du vill ha studiemedel (CSN) eller enbart studiebidrag. Studiemedel betalas ut en månad i förväg. Du söker om studiemedel på www.csn.se i Mina sidor. Det går snabbast om du använder e-legitimation. Då kan du skriva under och skicka in din ansökan direkt.

Behörighet .NET-utvecklare

Det finns tre sätt att bli behörig till utbildningen:

  1. Gymnasieexamen – Grundläggande behörighet + särskild behörighet.
  2. BFU – Behörighetsgivande förutbildning. Du har alla behörigheter förutom programmeringskunskaper.
  3. Behörighetsprövning – IT-Högskolan testar dina kunskaper genom ett prov.

Du har grundläggande behörighet från gymnasieskolan eller vuxenutbildningen i kombination med nedan särskilda behörighetskrav.

Klicka här för att se antagningsprocessen

 

1. Grundläggande behörighet

Utbildningen kräver grundläggande behörighet, det har du som har en gymnasieexamen, lär mer om grundläggande behörighet.

Särskild behörighet .NET-utvecklare
Lägsta betyget E/3/G i Engelska 6 (100p) eller motsvarande kunskaper.
Lägsta betyget E/3/G i Matematik 2 (100p) eller motsvarande kunskaper.
Lägsta betyget E/3/G i Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2 (100p) eller motsvarande kunskaper.

Lägsta betyget E/3/G eller motsvarande kunskaper i något av följande programmeringsspråk :
Programmering 1 eller motsvarande

Saknar du matematik- eller programmeringskunskaper?
Förbered dig inför antagningsprovet genom våra preparandkurser som du får tillgång till när du ansöker till någon av våra utbildningar

 

2.BFU – Behörighetsgivande förutbildning

Kan anordnas för de utbildningar som har som utmaning att fylla på studieplatser.  BFU breddar vägen in till utbildningen och ger sökande kunskaper som motsvarar särskilda förkunskaper inom programmeringen. Vid godkänd genomförande av BFU-utbildning får sökande automatiskt en studieplats. IT-Högskolan kontaktar sökande om BFU blir aktuellt.

 

3. Behörighetsprövning – Reel kompetens

Saknar du en formell behörighet men har motsvarande kunskaper från arbetslivet? Gör din ansökan och bifoga intyg som redovisar din arbetslivserfarenhet. IT-Högskolan testar dina kunskaper genom antagningsprovet för att säkerställa din behörighet

Kursplan .NET-utvecklare

Utbildningens innehåll

Kurs (Poäng, 5 poäng = 1 vecka)

Kurs Poäng
Programmering C# 60p
Utveckling mot databas och databasadministration 45p
Webbutveckling med .NET 60p
Agil utveckling 30p
Clean code och testbar kod 30p
LIA 1 60p
Kundförståelse, konsultmässighet och rapportering 15p
LIA 2 80p
Examensarbete 20p
Totalt 400p

 

Klicka här för fördjupad information om de olika kurserna

 

Snabbfakta .NET-utvecklare

Utbildningslängd 400 YH-poäng = 2 år
Utbildningsstart 21 augusti – 2023
Sista ansökningsdag 7 maj 2023
Öppen för sen ansökan Maj – September 2023
Antagningsprov Alla sökande genomför ett antagningsprov på distans.
Besked om antagning 29 maj 2023
CSN berättigad JA
LIA-kurs (Lärande i arbete) 140 YH-poäng = 28 v
Företagspool JA
Studietakt Heltid/dagtid
Kontakt: Göteborg – Angela Lindqvist – angela.lindqvist@iths.se

Stockholm – Hannele Koski –
hannele.koski@iths.se

Intresseanmälan