Social Media & Digital marknadsföring

Beskrivning

Brinner du för digital marknadsföring och sociala medier? Är du nyfiken på de möjligheter som digital marknadsföring kan erbjuda ditt företag eller du vill vidareutveckla dina förmågor inom marknadsföring? Då är IT-Högskolans kurs Social Media & digital marknadsföring kursen för dig!

 

Kursen Social Media & digital marknadsföring 

Digital marknadsföring, även kallad online-marknadsföring eller internetmarknadsföring, är en strategi som används för att marknadsföra produkter och tjänster genom digitala kanaler och plattformar så som Facebook, Instagram, Google, etc. Den syftar till att nå en målgrupp online och påverka deras beteende för att öka varumärkesmedvetenheten, generera leads och främja försäljning.

Vem är du? 

Du är nyfiken, kreativ och analytisk samt har ett stort intresse för kommunikation. Antingen är du privatperson som vill stärka ditt varumärke och lära dig mer inom området, eller så arbetar du med digital marknadsföring och sociala medier för ett företag – och vill kompetensutvecklas.

Vår kurs Social Media & digital marknadsföring på distans 

Kursen sker under 6v och är uppbyggd på förinspelade föreläsningsvideos i kombination med live-lektioner och efterföljande uppgifter. Dessa uppgifter kan du mer fördel applicera på ett befintligt företag och skapa värde direkt på det företaget du befinner dig på just nu.  

Under dessa sex veckor kommer du att dyka in i den spännande världen av digital marknadsföring och lära dig de mest effektiva strategierna och verktygen för att nå framgång online. IT-Högskolans kurs är utformad för dig med marknadsföringskunskap som vill uppgradera sina färdigheter och stärka sin kompetens. 

Innehållet fokuserar på hur du bygger upp en webbplats grundläggande SEO med tillhörande sökordsanalys och nyckelordsidentifiering. Men även content marketing där du lär dig skapa marknadsanpassat innehåll utefter varumärke och målgrupp. Sedan dyker kursen i olika annonseringsverktyg i Sociala Medier och Google Ads.  

Kursupplägget består av följande moment: 

– Digitala lektioner live, förinspelad och handledningspass veckovis 

– Individuella laborationer 

Priset för kursen är 9 900 SEK. Kursen är inte CSN-berättigad.

Efter avslutad kurs

Kommer du jobba som digital marknadsförare och bidra till att bygga varumärke online, driva trafik till er webbplats och skapa målgruppsanpassade annonser. Du kommer även kunna vara beställare av externa tjänster för att bygga en stark marknadsavdelning.  

Snabbfakta

Snabbfakta om kursen social media & digital marknadsföring:

Utbildningslängd  6 v på 100% takt
Utbildningsstart 20 november 2023
Utbildningsslut 29 december 2023
Sista ansökningsdag 13 november 2023
Pris 9 900 SEK privatperson, moms tillkommer för företag
Upplägg Undervisning på distans
Utbildningsform Kommersiell kurs
Studietakt 100%
Info
Sofie.Ebeling@iths.se

Intresseanmälan