Träffa Niklas – utbildare för .NET-utvecklare

Lär känna vår utbildare Niklas, som undervisar på programmet .NET-utvecklare. Han ger sin syn på vad som är mest intressant med .NET, hur framtiden ser ut för .NET-utvecklare och vad han gör hos oss! 🌟

Vilken är din roll på IT-Högskolan och vad sysslar du med om dagarna?
Jag arbetar som utbildare i C#, databaser, webbutveckling och agila metoder på våran .NET-utbildning. Jag undervisar alltså i de flesta kurserna på utbildningen vilket gör att jag får möjlighet att följa studerande genom hela utbildningen.

Vad är det mest intressanta med .NET?
Det absolut mest intressant med .NET är att det är ett ramverk som kan användas till så otroligt mycket. Man får jobba med många olika programmeringsspråk, plattformar och miljöer. Allt ifrån desktop-applikationer till webbapplikationer!

Hur ser framtiden ut för .NET och .NET-utvecklare?
.NET är konstant under utveckling. Microsoft släpper kontinuerligt förbättringar och nya features som i sin tur ger fler möjligheter för utvecklare. Eftersom .NET är så mångsidigt och används i många branscher både för interna och externa lösningar så kommer behovet fortsätta att öka.

Vad gjorde du innan du började jobba på IT-Högskolan?
Min senaste tjänst var som gymnasielärare i Programmering och Webbserverprogrammering. Innan dess jobbade jag i 8 år som utvecklare och konsult på några av de större teknikföretagen i Göteborg.