Hos oss startar din IT-karriär

Om oss

IT-Högskolan är en tydligt profilerad högskola inom data och IT med nära branschkontakter. Vi finns i Stockholm och Göteborg samt erbjuder även smidig IT-distansutbildning. Att utbilda dig på IT-Högskolan är en god investering i din framtida karriär genom en gynnsam mix av teori och relevant praktik. Våra kvalitetsutbildningar har gett oss högt förtroende i IT-branschen och majoriteten av våra studenter har jobb vid avslutade studier. Som yrkeshögskola har du rätt till studiemedel via CSN och efter avslutad utbildning erhåller du en Yrkeshögskoleexamen.

IT-Högskolan är det självklara valet för dig som är nyfiken på IT-branschen!
VD och grundare IT-Högskolan

Marcus Andersson

Ansökan till IT-Högskolan

Ansökan till IT-Högskolans YH-utbildningar görs via vårt ansökningssystem yh-antagning.se. Där kan du logga in och följa din ansökan hela vägen till antagning. Det går bra att ansöka till flera utbildningar och även på olika orter via samma profil.

Därför väljer du IT-Högskolan!

• Du får den kompetens som arbetslivet efterfrågar – utbildningar som leder till jobb
• Modern pedagogik med hybridundervisning
• Egna arbetsmarknadsdagar exklusivt för IT-Högskolans studerande
• Snabb väg till drömyrket inom IT, utbildningar på 1,5 – 2 år
• Tillgång till vårt nätverk – unik företagspool för varje utbildning med kontakter som ger dig en smidig väg till LIA-praktiken
• Du får en modern utbildning med stark koppling till IT-branschen. Med över 900st IT-studerande försörjer vi IT-branschen framgångsrikt med relevant kompetens år efter år

 

Lärare med spetskompetens från IT-branschen

Din utbildning hos IT-Högskolan ska ge dig en lyckad start på en ny karriär. Du möter kunniga, handplockade lärare från IT-branschen och som tillsammans med rektor och ledning brinner för utbildning och IT. En kombination som är vårt vinnande koncept för att utbilda studenter efter näringslivets behov.

På IT-Högskolan får du träna din tekniska- och personliga kompetens. Vi utbildar dig så att du har kunskap, kraft och mod att starta din IT-karriär. Vi möter branschens krav och ger dig den spetskompetens som krävs för att gå vidare till spännande anställning efter examen.

Din gräddfil till kvalificerad LIA-praktik

Något som gör vår IT-utbildning så fördelaktig är att vi är en yrkeshögskola (YH) där en stor del praktik ingår i studierna. Under dina upp till 2 år som student får du möjlighet att använda och utveckla dina kunskaper i verkligheten och knyta goda branschkontakter.

IT-Högskolan bedriver alla utbildningar med nära företagssamarbeten. Våra studeranden ges därigenom fördelen av en unik företagspool, där ledande företag inom IT-branschen finns representerade. 100 % av våra studerande får en relevant LIA-plats!

Hybridundervisning

På IT-Högskolan vill vi möjliggöra potentialen hos alla studerande och all personal som verkar tillsammans med oss. Därför har vi tagit det bästa från traditionell undervisning på plats med möjlighet av direktkontakt till läraren samt möjligheten att fika och luncha tillsammans med klasskamrater. Och distansundervisning med hög tillgänglighet och flexibel lokalisation samt att du kan ta dig igenom visst material snabbt på egenhand.

Vad ingår då i hybridundervisningen?

  • • Undervisningen som livesänds gör det via MS teams eller Discord.
  • • Lektionsupplägget utgår från klassrumsundervisning förutsatt att det inte är en planerad distansförlagd dag.
  • • Vissa moment inom en lektion som lämpar sig för inspelning som ex. demos, föreläsningar och liknande spelas in och du som studerande kan ta del av innehållet i efterhand.
  • • Läraren förtydligar vilka moment du som studerande måste vara på plats fysiskt.
  • • Frågor och funderingar kan enbart ställas på plats i klassrummet om inget annat är förutbestämt.

Värderingar

IT-Högskolans värderingar

Våra värderingar gäller för alla på IT-Högskolan, såväl studenter, utbildare och medarbetare. Värderingarnas syfte är att visa vägen genom en positiv och tydlig kultur i vardagen. De ska möjliggöra för alla att utveckla sin fulla potential. Värderingarna är framtagna tillsammans med alla studenter och medarbetare på IT-Högskolan.

 

Kvalitet
• Relevant kunskap för kommande yrkesroll
• Vara engagerad!
• Prestationer som leder till resultat
• Aktiv och nyfiken

Branschnära
• Uppdaterade utbildningar som utgår från arbetslivets behov
• Samverkan med företag
• Pedagogiska lärare med erfarenhet från IT-branschen
• Rätt LIA-plats

Inspiration
• Learning by doing! – Utmanande uppgifter, case och projekt
• Hjälpsamma och respekterande
• Engagerande lärare och kursinnehåll
• Passion för IT och en vilja att lära sig

Här hittar du IT-Högskolans sekretesspolicy.

Inlärning och pedagogik

Pedagogik

IT-Högskolan har en tydlig pedagogisk modell i ”Learning by doing” i kombination med hybridundervisning där teori och praktik går hand i hand. Du får en modern undervisning med lämpliga delar av undervisningen via streamade moment och inspelade delar i kombination med klassrumsundervisning.

Modellen upplever du genom de många laborationer, case, övningsuppgifter och större projekt som genomförs under utbildningen. IT-Högskolans pedagogik är starkt förankrad i IT-branschen vilket gör att kursmomenten utgår från verkliga behov i arbetslivet. Det du får lära dig kommer du direkt kunna omsätta på din blivande arbetsplats. Vi använder den senaste tekniken för att erbjuda en verklighetsnära och uppdaterad utbildning.

IT-Högskolan är en mål- och värderingsstyrd verksamhet. Våra värderingar är: KVALITET, BRANSCHNÄRA & INSPIRATION. Värderingarna gäller alla som arbetar och studerar på IT-Högskolan och ska guida oss i vardagen för att du ska få ut din fulla potential och säkerställa anställningsbarhet efter examen.

 

VI kan IT

Precis som vårt namn IT-Högskolan säger, så är vi proffs på IT. Vi arbetar nära branschen och ser till att våra kurser är aktuella och du får lära dig att använda de senaste verktygen. Att alla utbildare på IT-högskolan är yrkesverksamma inom IT gör att de har svar på de studerandes alla frågor och kan guida dig ut i arbetslivet. Det finns många skolor som erbjuder YH-utbildningar inom IT. Det som skiljer oss från andra skolor är att vi är specialiserade på IT.

 

 

Möt våra studerande

Anställd IT-projektledare

Agnes Thor

"Att läsa till IT-projektledare har varit en spännande resa. Skolans ledning och lärare är engagerade, och skolan erbjuder även en rik flora av gästföreläsningar utöver lektionerna. Det har också varit utvecklande att träffa de andra på utbildningen, allas olika bakgrunder gör att man alltid kan lära sig något nytt, och få nya ingångar till arbete och livet."
Anställdes som Javautvecklare mitt i pandemin

Andreas

Jag hade min LIA2-praktik på Volvo Cars och gick direkt över till en anställning

Hur blir man antagen?

Ansökan till IT-Högskolans YH-utbildningar görs via vårt ansökningssystem Alvis. På Alvis skapar du en profil där du sedan kan logga in och följa din ansökan hela vägen till antagning. Det går bra att ansöka till flera utbildningar och även på olika orter via samma profil.

Utbildningslokaler

IT-Högskolans lokaler i Göteborg är centralt belägna vid Ebbe Lieberathsgatan 18 c, cirka 5 minuter från Korsvägen. Vi befinner oss på andra våningen och har fina nyrenoverade och ändamålsenliga lokaler. Det finns 4 större klassrum och 4 gemensamma grupprum samt ett större konferensrum. Utöver det har vi kök med en matsal som är utrustad med kaffebryggare, vattenkokare och mikrovågsugnar. Vi har en härlig lounge vid entrén där både studenter och besökare är välkomna att sjunka ner i våra soffor. Vi har också en bibliotekshörna med aktuella böcker och tidskrifter. Givetvis har vi trådlöst internet i hela lokalen.

I Stockholm finns IT-Högskolan ett stenkast från tunnelbanestationen Liljeholmen. Våra lokaler ligger på Trekantsvägen 1. Just nu har vi fyra utbildningssalar, tre grupprum, ett kök med micro, kaffebryggare och kylskåp, matsal och en soffhörna med sällskapsspel. Självklart har vi också fritt wifi i hela lokalen.

Här finns gott om likasinnade att dela idéer och tankar med.

IT-Högskolan 9579alt
IT-Högskolan lokaler 9600

IT-Högskolans sekretesspolicy