Därför väljer du IT-Högskolan

Se filmen

Hos oss startar din IT-karriär

IT-Högskolan är en tydligt profilerad högskola inom data och IT med nära branschkontakter. Vi finns i Stockholm och Göteborg samt erbjuder även smidig IT-distansutbildning. Att utbilda dig på IT-Högskolan är en god investering i din framtida karriär genom en gynnsam mix av teori och relevant praktik. Våra kvalitetsutbildningar har gett oss högt förtroende i IT-branschen och majoriteten av våra studenter har jobb vid avslutade studier. Som yrkeshögskola har du rätt till studiemedel via CSN och efter avslutad utbildning erhåller du en Yrkeshögskoleexamen.

IT-Högskolan är det självklara valet för dig som är nyfiken på IT-branschen!
VD och grundare IT-Högskolan

Marcus Andersson

Fördelar med att plugga IT på IT-Högskolan

Din utbildning på IT-Högskolan har stark koppling till IT-branschen. I ledningsgrupperna för samtliga utbildningar finns tongivande personer från branschen som samtidigt är gästföreläsare. De möjliggör även för våra studenter att få LIA-praktik på företag som andra bara drömmer om.

• IT är framtiden: Vi utbildar studenter efter näringslivets behov
• Snabb väg till drömyrket inom IT: komplett yrkesutbildning på 1,5-2 år
• Gräddfil till de bästa IT-praktikplatserna och sedan jobben inom IT
• 80 % av våra IT-studenter har jobb på sin examensdag
• Tillgång till vårt nätverk, vår företagspool med IT-branschens ledande företag
• Yrkesval med stor bredd: från UX-designer, specialiserad utvecklare och apputvecklare till IT-projektledare
• Flexibla IT-studier:Studera på plats hos oss eller på distans

Lärare med spetskompetens från IT-branschen

Din utbildning hos IT-Högskolan ska ge dig en lyckad start på en ny karriär. Du möter kunniga, handplockade lärare från IT-branschen och som tillsammans med rektor och ledning brinner för utbildning och IT. En kombination som är vårt vinnande koncept för att utbilda studenter efter näringslivets behov.

På IT-Högskolan får du träna din tekniska- och personliga kompetens. Vi utbildar dig så att du har kunskap, kraft och mod att starta din IT-karriär. Vi möter branschens krav och ger dig den spetskompetens som krävs för att gå vidare till spännande anställning efter examen.

Din gräddfil till kvalificerad LIA-praktik

Något som gör vår IT-utbildning så fördelaktig är att vi är en yrkeshögskola (YH) där en stor del praktik ingår i studierna. Under dina upp till 2 år som student får du möjlighet att använda och utveckla dina kunskaper i verkligheten och knyta goda branschkontakter.

IT-Högskolan bedriver alla utbildningar med nära företagssamarbeten. Våra studeranden ges därigenom fördelen av en unik företagspool, där ledande företag inom IT-branschen finns representerade. 100 % av våra studerande får en relevant LIA-plats!

Ansökan till IT-Högskolan

Ansökan till IT-Högskolans YH-utbildningar görs via vårt ansökningssystem Alvis. På Alvis skapar du en profil där du sedan kan logga in och följa din ansökan hela vägen till antagning. Det går bra att ansöka till flera utbildningar och även på olika orter via samma profil.