Möt våra studerande

Möt våra studerande

Anställd IT-projektledare

Agnes Thor

"Att läsa till IT-projektledare har varit en spännande resa. Skolans ledning och lärare är engagerade, och skolan erbjuder även en rik flora av gästföreläsningar utöver lektionerna. Det har också varit utvecklande att träffa de andra på utbildningen, allas olika bakgrunder gör att man alltid kan lära sig något nytt, och få nya ingångar till arbete och livet."
Studerar IT-säkerhetsspecialist

Joakim Johansson

"Min utbildning till IT-säkerhetspecialist har varit en ögonöppnare, tack vare att jag fått lära känna många högt kvalificerade utbildare. De har visat hur mångfacetterad IT-säkerhetsvärlden verkligen är och ur många karriärvägar som står öppna att välja mellan. För närvarande fokuserar jag på att fördjupa min kunskap i IT-arkitektur och att utveckla komplexa, säkra nätverk. Mitt kommande arbete under min andra LIA-period hos IT-företaget Iver kommer att ge mig praktisk erfarenhet i att hantera nätverkssäkerheten för 25 kontor och över 1700 anställda, en utmaning jag ser fram emot att ta mig an."
Utvecklare inom AI och Maskininlärning - anställd efter examen

Amal Derbali

"Som student vid IT-Högskolan uppskattade jag hur läroplanen var skräddarsydd för att utrusta oss med relevanta färdigheter och kunskaper, vilket säkerställde att vi var väl förberedda för professionella utmaningar framöver. Stödet från skolan var imponerande, och när jag hade specialbehov på grund av föräldraledighet, ordnades en anpassad kursplan. Denna personliga approach visade inte bara på IT-Högskolans höga engagemang för sina studerande utan gjorde också min karriärsresa smidigare och mer givande. Jag hade min LIA2-praktik på DB-Schenker och blev direkt anställd. "
Studerande IT-projektledare

Håkan Lagerström

"Det bästa på IT Högskolan har varit klassen och samarbetsklimatet som vi har haft. Jag tycker även att tillgängligheten hos personalen varit mycket bra, de har funnits tillgängliga för handledning när det har behövts vilket har känts tryggt. Överlag en mycket bra och lärorik utbildning."
.NET-utvecklare - anställd på Web Express

Didrik Nilsson

"Det som lockade mig till att söka till ITHS var den väldigt yrkesrelevanta studieplanen. Flera bra kurser som gav mig en bred grund inom .NET utveckling. Sedan de två omfattade LIA perioderna där man får testa på yrkesrollen. Efter två väldigt lärorika LIA perioder blev jag anställd på WEB Express, där jag jobbar än idag."
Anställdes som Javautvecklare mitt i pandemin

Andreas

Jag hade min LIA2-praktik på Volvo Cars och gick direkt över till en anställning

Hur blir man antagen?

Ansökan till IT-Högskolans YH-utbildningar görs via vårt ansökningssystem Alvis. På Alvis skapar du en profil där du sedan kan logga in och följa din ansökan hela vägen till antagning. Det går bra att ansöka till flera utbildningar och även på olika orter via samma profil.