Här startar din IT-karriär!

Ny studerande

Välkommen!

Vad roligt att du ska börja studera på IT-Högskolan! Här hittar du viktig information som kan vara användbar för dig som ny student. Våra utbildningsledare kommer att skicka mer detaljerad information om upprop, terminstider och kurslitteratur när terminen närmar sig.

CSN

Som studerande kan du ansöka om studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN). Studiemedlet består av två delar: bidrag och lån. Studielånet har låg ränta och kan betalas tillbaka över en längre period, men du har också möjlighet att endast ansöka om studiebidraget, vilket du inte behöver betala tillbaka.

Du ansöker själv om studiemedel till CSN på deras hemsida. Du loggar då in på ”mina sidor”, vilket kräver e-legitimation. Om du inte har eller kan använda e-legitimation så kan du beställa en personlig kod som kommer hem i brevlådan. Efter att du har fått beslutet från CSN behöver du lämna en studieförsäkran och registrera dig på dina kurser. Kom ihåg att dubbelkolla detta med din utbildningsledare!

För att du ska ha rätt till studiemedel har CSN vissa villkor som behöver vara uppfyllda.

Här är några av villkoren:

 • Du måste studera på minst 50% i minst tre veckor.
 • Om du har studerat med studiemedel tidigare måste du ha klarat kraven på studieresultat.
 • Du måste vara under 61 år.

 

Läs alla villkor för studiemedel hos CSN »

Digitalt upprop

När du har tackat ja till din utbildningsplats kommer du att få ett digitalt upprop skickat till din e-post, som du enkelt signerar med BankID. Genom att legitimerar dig med Mobilt BankID bekräftar du din plats och försäkrar oss om att just du kommer att påbörja dina studier hos oss – vilket vi är väldigt glada över! När detta är klart kommer vi att skicka ett välkomstbrev med mer information om din studiestart, vilket vanligtvis skickas ut veckan efter.

Introduktionsveckan

Vi är glada att välkomna dig till IT-Högskolan och ser fram emot att starta din utbildningsresa tillsammans med oss. För att kickstarta terminen har vi planerat en spännande och händelserik introduktionsvecka full av lärorika och roliga aktiviteter.

 

Introduktionsdagen

Introduktionsdagen ger dig all viktig information rörande dina studier på IT-Högskolan. Du kommer att få träffa din klass och utbildningsledare, vilket ger dig en bra start och möjlighet att ställa frågor och få klarhet i eventuella funderingar.

Om du fått förhinder och inte kan delta, vänligen meddela din utbildningsledare i god tid. Tid och plats för introduktionsdagen får du av din utbildningsledare.

 

Vad kan du förvänta dig under introduktionsveckan?

 • Lektionstillfällen: Du kommer att delta i dina första lektioner och få en inblick i kursinnehållet. Detta ger dig en bra start på dina studier och en chans att bekanta dig med vårt utbildningssystem.
 • Gästföreläsare: Inspirerande föreläsare från branschen kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge dig värdefulla insikter om arbetslivet och framtida karriärmöjligheter.
 • Roliga aktiviteter: Vi har planerat flera sociala och teambuilding-aktiviteter som hjälper dig att lära känna dina klasskamrater och skapa nya vänner.
 • Hackathon: Veckan avslutas med ett spännande hackathon där du får möjlighet att använda dina nyvunna kunskaper i praktiken och samarbeta med dina nya vänner för att lösa utmanande problem.

 

Vi ser fram emot att träffa dig och är övertygade om att du kommer att få en fantastisk start på din tid här på IT-Högskolan. Välkommen till oss och till en spännande framtid inom IT!

Dator under utbildningen

Vi rekommenderar att du har en egen bärbar dator under utbildningen. Specifikationer för prestanda på datorer Standard-PC enligt nedan som du behöver ha:

 • Fabrikat: spelar ingen roll (Dell, Acer, HP, Asus, mfl)
 • Ålder: 2020 eller nyare
 • OS: Windows 10
 • Internminne: 16 GB
 • Disk (SSD): 512 GB
 • Grafikkort: standard (medelprestanda)
 • Processor: standard (medelprestanda) exempelvis CORE i5 eller nyare

 

Saknar du en dator?

Inga problem, du kan låna en under din studietid hos oss. Du kommer att få ett formulär att fylla i från din utbildningsledare.