Ansökan till IT-Högskolan

Ansökan till IT-Högskolans YH-utbildningar görs via vårt ansökningssystem Alvis. På Alvis skapar du en profil där du sedan kan logga in och följa din ansökan hela vägen till antagning. Det går bra att ansöka till flera utbildningar och även på olika orter via samma profil.

1
Ansöka
2
Behörighet
3
Antagningsprov
4
Antagning
5
Kursstart

1. Ansöka

Det första du behöver göra är att ansöka till en eller flera YH-utbildningar genom att klicka på Ansök här knappen nedan eller klicka HÄR för att komma direkt till vårt antagningssystem Alvis.

När du gjort din ansökan får du ett automatiskt svarsmejl av IT-Högskolans antagningssystem Alvis där avsändaren är noreplay@gotit.se. I detta mejl finner du information om antagningsprocessen och tillgång till IT-Högskolans kostnadsfria preparandutbildningar (förberedande kurser) i programmering. Innan på påbörjar en preparandkurs säkerställ att du läser rätt preparandkurs för den eller de utbildningar du ansökt till.

2. Behörighet

Behörighetsprövningen bygger på att IT-Högskolan bedömer dina inlämnade handlingar och om du som sökande har den behörighet som krävs för att bli antagen. För din sökta YH-utbildning krävs grundläggande behörighet samt:

  • Lägst betyget E i Svenska 2 eller betyget Godkänd i Svenska B, eller motsvarande
  • Lägst betyget E i Matematik 2 (A, B eller C) eller betyget Godkänd i Matematik B, eller motsvarande
  • Lägst betyget E i Engelska 6 eller betyget Godkänd i Engelska B, eller motsvarande

Samt nedan webbprogrammeringskunskaper för Webbutvecklare, Frontend-utvecklare & JavaScript-utvecklare:

  • Lägst betyget E Webbutveckling 2, eller motsvarande

Samt nedan programmering för Applikationsutvecklare till iPhone och Android, Mjukvarutestare, .NET-utvecklare & Javautvecklare:

  • Lägst betyget E Programmering 1, eller motsvarande

samt någon av nedan programmeringsspråk för UX-designer & IT-Projektledare:

  • Lägst betyget E Webbutveckling 1 eller Programmering 1, eller motsvarande

OBS, om du saknar programmeringsbehörighet genomför du en preparandkurs för att få behörigheten. Du genomför kursen för att sedan skriva ett antagningsprov där vi säkerställer att du har de förkunskaper som krävs för att klara utbildningen.

Till varje utbildning finns 5 st platser som kan användas för att anta studenter som inte uppfyller behörighetskraven vilket innebär att du har möjlighet att bli antagen till utbildningen även om du inte uppfyller samtliga behörigheter.

Reell-kompetens:

Saknar du en formell behörighet men har motsvarande kunskaper från arbetslivet? IT-Högskolan testar dina påvisade kunskaper genom antagningsprovet för att säkerställa din behörighet. Du genomför alltså inget extra prov eller liknande utan enbart antagningsprovet som fungerar som behörighetsgivande test och antagningsprov.

3. Antagningsprov

IT-Högskolan samordnar obligatoriska antagningsträffar där vi ger tips och skapar bästa förutsättningar att skriva en hög poäng på antagningsprovet. Obligatoriska antagningsträffar kommer att ske i IT-Högskolans via en live streamad sändning på YouTube:

Kommande antagningsprovstillfälle är 3 november kl. 17:00 – 18:00.

Alla sökande genomför obligatoriskt antagningsprov oavsett tidigare erfarenheter, betyg och meriter. Provet säkerställer också att de som har bäst förutsättningar för att tillgodose sig utbildningen antas. Provet är digitalt och genomförs på distans med din egen dator eller mobil där du vill genomföra det.

Antagningsprov erbjuds vid en av följande tider:

• 16 november kl. 18:00-19:30
• 23 november kl. 18:00-19:30
• 30 november kl. 18:00-19:30
• 2 december kl. 18:00-19:30

Här finner du mer utförlig information kring hur antagningsprovet går till!

Observera att provet endast kan genomföras på en av ovan angivna tider. Provleverantör DUGGA skickar ut inbjudan till antagningsprovet till din e-postadress som du har angivit i din ansökan. Förbered dig inför antagningsprovet genom våra preparandkurser som du fick tillgång till när du sökte en av våra utbildningar.

 

Vill du titta på tidigare informationstillfällen kan du göra det via nedan länkar.

•16 april 2020 – Klicka här för att komma till träffen.
•13 maj 2020 – Klicka här för att komma till träffen.
•18 maj  2020 – Klicka här för att komma till träffen.

 

 

 

4. Antagning

Antagningsbeskedet kommer 8 december via mejl. Då får du besked om du erbjuds plats eller blir reserv. Blir du erbjuden plats måste du tacka JA eller NEJ till din studieplats. Vill du stå kvar som reserv måste du tacka JA till din reservplats, annars avskrivs du som reserv. Gör du en senansökan (efter 1 december) blir du antagen löpande till utbildningen.

Onsdag de 9 december sker ett digitalt upprop via mejl. Genom att du legitimerar dig via Mobilt Bank-ID försäkrar du dig om din utbildningsstart och att IT-Högskolan vet att just du kommer att påbörja dina studier hos oss.

 

5. Utbildningsstart

För dig som ansökt till Javautvecklare och .NET-utvecklare sker introduktionen av utbildningen 14 december 2020. Beroende på aktuella restriktioner vet vi inte om det blir en fysisk eller digital introduktion.