7 smarta anledningar att plugga en YH-utbildning på IT-Högskolan

Vill du börja plugga nästa år? Då har du kommit rätt! PÅ IT-Högskolan ger vi dig kunskap och kompetens i en bransch som är i stort behov av personal. Vet du varför det är smart att läsa en YH-utbildning och att välja IT som är vårt fokus? Vi har listat våra bästa anledningar till att läsa på IT-Högskolan:

 

1. DU kommer få jobb

Alla utbildningar på IT-Högskolan leder till jobb. En YH-utbildning får bara finnas om det är ett uttalat anställningsbehov inom det området och i det området som skolan finns. IT-branschen saknar medarbetare och av våra studenter får nästan alla jobb under sin LIA-praktik eller direkt efter examen (80% 2015).

2. Du har rätt till CSN

När du pluggar på en YH-utbildning så har du rätt till CSN. Då utbildningarna på IT-Högskolan bara är mellan ett och ett halvt och två år långa får du inte så höga lån, även om du tar ut 100%. Dessutom kommer du ta din examen och börja arbeta i en bransch som saknar kunniga medarbetare och där du kommer få en bra lön.

3. Du får praktisk erfarenhet på ett företag under din LIA-praktik

Läser du en YH-utbildning ingår det LIA (lärande i arbete) som är en kurs du läser på ett företag. Så istället för att sitta i skolan får du med din handledares hjälp testa på att jobba och använda dina kunskaper i praktiken. Teori är nog så viktig, men det är genom att få testa det du lärt dig i skolan på en arbetsplats som du verkligen lär dig professionen. Under LIA-praktiken knyter du viktiga kontakter med företag som du har nytta av när du är redo för arbetslivet.

4. Vi samarbetar med företag

Till skillnad från andra yrkeshögskolor har IT-Högskolan en företagspool där bara företag med ett uttalat anställningsbehov får vara med.  Det är genom företagspoolen som alla våra studenter får sin LIA-praktik, där vi hittar en ”perfect match” mellan företag och student. På IT-Högskolan är vi dessutom noga med att företagen lever upp till våra krav, och vi besöker alltid studenterna på deras LIA-praktik, för att säkerställa att studenterna verkligen jobbar med det de ska.

5. IT-branschen formar utbildningarna utifrån kompetenser som efterfrågas

Varje utbildning har en ledningsgrupp, och i den ledningsgruppen sitter det med representanter från IT-branschen. Det är de som är med och bestämmer innehållet i utbildningen och som formulerar kursplanen. Under året har ledningsgruppen möten löpande, och ser man en förändring i IT-branschen, till exempel att fler och fler företag börjar använda ett visst verktyg, så går det snabbt att implementera det i er utbildning. Det gör att ni ska ha aktuell kunskap som It-företagen verkligen är i behov av.

6. Lärare som vet vad de pratar om

Våra lärare/utbildare är yrkesverksamma inom det området de utbildar. Det innebär att de har praktisk kunskap och vet hur branschen ser ut, vilket gör att de lär ut det senaste inom IT. Att de arbetar med det ämne de lär ut gör också att de kan hjälpa studenterna att omvandla teoretiska kunskaper till praktisk skicklighet.

7. En skola som bryr sig

På IT-Högskolan är personal och studenter nära varandra. Vi lyssnar på studenternas tankar och önskemål och är noga med att ta till oss av era förslag. Personalen finns till hands närhelst du vill prata. Varje termin har vi individuella samtal med er studenter, för att hjälpa var och en att nå sina drömmar. Dessutom ordnar vi med aktiviteter utanför skolan, som grillning, badminton och annat kul.

Läs mer på Studentum och på Yrkeshögskolan (YH)