Arbetsmarknadsdagarna HT-22

Höstens arbetsmarknadsdagar är nu genomförda, med lika härligt engagemang som vanligt! Våra arbetsmarknadsdagar riktar sig mot våra studerande och våra samarbetspartners, och är ett utmärkt tillfälle för båda parter att connecta. Företagen kan träffa framtidens IT-stjärnor och scouta ny kompetens internt. De studerande får möjlighet att träffa branschen och kanske hitta sin nästa praktikplats.

Den 19 oktober genomfördes den fysiska dagen i Göteborg, på Tredje Långgatan i Amoebas lokaler. Vi hade totalt 25 företag på plats, och totalt 160 studerande, som besökte företagen i omgångar. Stämningen var på topp och det var en bra variation och bredd på de företag som deltog. ”Det var ett otroligt högt engagemang från både studerande och arbetslivsrepresentanter, det var jättekul att se och det var så roligt att äntligen ses fysiskt igen – det är fenomenalt!” säger Hanna Åsblom, projektledare, om arbetsmarknadsdagen i Göteborg. Samtidigt ser hon en vinning med att genomföra eventet digitalt, som var fallet i Stockholm, då det blir inkluderande på ett annat sätt. Alla kan – mer eller mindre – delta på distans, oavsett förutsättningar, och det skapar en bred uppslutning.

Den digitala arbetsmarknadsdagen genomfördes 26 oktober, med Hanna, Evelina Obäck (verksamhetschef) och Marcus Andersson (VD) som moderatorer. Dagen var indelad i företagspresentationer följt av frågestund, och upplägget var väldigt uppskattat av samtliga som deltog. Totalt var 26 företag delaktiga, och ca 160 studerande. Det digitala konceptet startade under pandemin, och har visat sig vara ett passande upplägg.