Arbetsmarknadsdagen 2018 är avklarad

IT-Högskolans arbetsmarknadsdag blev en höjdare för både de inbjudna företagen och skolans studenter, som inom kort står inför valet att välja sin praktikplats. En av skolans utbildningar påbörjar sin första LIA-praktik redan till våren.

Arbetsmarknadsdagen är till för IT-Högskolans studenter och de IT-företag som är kopplade till utbildningarnas unika företagspooler. Företagen har under dagen möjlighet att presentera sig för studenterna och skapa en tydligare bild av hur man arbetar och vad man efterfrågar, vilket skapar goda förutsättningar för studenterna att göra bra val inför sina LIA-praktiker.

Under förmiddagen tog studenterna del av företagspresentationer från några av de deltagande företagen, och under eftermiddagen anslöt ytterligare representanter ur företagspoolerna, totalt deltog ca 30 företag. Först ut med sin företagspresentation var Sigma, som representerades av Jessica Mitrosbaras och Robert Åberg.

– Förväntningarna med dagen är att träffa riktigt intressanta studenter som vill hjälpa oss att bygga mjukvaror i form av LIA-arbete, vi hoppas kunna förmedla att vi har intressanta vyer här på Sigma och att vi gärna samarbetar och utvecklar personerna i fråga, förklarade Robert i samband med presentationen.

De företag som ingår i samarbetet är ledande inom IT-branschen och har ett uttalat intresse för anställning. Som student på IT-Högskolan ansöker man om LIA-praktik genom företagspoolen och matchas med ett företag som passar ens egna intressen och kompetens.

Läs mer om vilka företag IT-högskolan samarbetar med här.

 

20180307_083751 20180307_095824
IMG_6273 IMG_6329IMG_6384 IMG_6438IMG_6457 IMG_6461IMG_6469 IMG_6422