Beviljade utbildningar 2022

Myndigheterna för Yrkeshögskolan (MYH) har just presenterat vilka utbildningar som blivit beviljade för start kommande 3 år.

De utbildningar som kommer starta höstterminen 2022 är:

  • – JavaScript-utvecklare, både Göteborg och Stockholm
  • – Frontend-utvecklare, både Göteborg och Stockholm
  • – IT-säkerhetsspecialist, både Göteborg och Stockholm (HELT NY!)
  • – .NET-utvecklare, Stockholm

 

Sedan tidigare har vi fått beviljat .NET cloud developer, utvecklare inom AI och maskininlärning, UX-designer, IT-projektledare och NET-utvecklare Göteborg, Javautvecklare, som också kommer starta HT-22.

Enligt statistik från MYH visar det sig att Data/IT nu är det största området inom YH-utbildningar, och det gläder oss att man valt att satsa på området. Totalt 17% av alla utbildningsplatser finns nu inom Data/IT. ”Den digitala omställningen i samhället har skapat en kompetensbrist inom data/IT och yrkeshögskolan är en viktig pusselbit för att lösa detta”, säger Jenny Twana chef på enheten för Ansökan och analys vid MYH, i samband med publiceringen av beviljade utbildningar.
Läs mer i MYH’s pressmeddelande.

Tyvärr kommer vi inte att bedriva utbildningen Applikationsutvecklare till iPhone och Android i Göteborg, då vi endast fick beviljat utbildningen i Stockholm. IT-Högskolan kommer heller inte att bedriva utbildningarna Mjukvarutestare och Webbutvecklare.

För att ta del av vårt utbud och ansöka, klicka dig vidare här >>