Bli en IT(HS)-tjej!

Vi på IT-Högskolan arrangerar varje år infoträffar för dom som är intresserade av att komma och studera hos oss. I år höll vi i en ny typ av informationsträff som riktade sig till tjejer och icke-binära. Under kvällen berättade vi kort om oss som skola och våra utbildningar.

Därefter berättade vår utbildare Bita som arbetar i Stockholm om hur det är att kvara kvinna i IT-branchen och hur hennes och hennes studerandes resa har sett ut.

Efter det hade vi fyra kvinnliga studerande som berättade om sina utbildningar.

Anna från Frontend-utvecklare i Stockholm

Aneta och Sara från Applikationsutvecklare för Android och iOS från Stockholm

Charlotte från .NET i Göteborg som också berättade om när hon var utbildare i en sommarkurs förraåret i samarbete med IT-högskolan och Pink Programming.

Med under kvällen var också utbildningsledarna Lotta från Stockholm, Sofia och Vendela från Göteborg.

Det kom in flera frågor under eventet från deltagarna till representanterna från IT-Högskolan.

Kvinnor och icke-binära är underrepresenterade i IT-branchen och vi från IT-Högskolan försöker ta vårat ansvar för att ha en inkluderande miljö och uppmuntra alla att ansöka och genomföra våra utbildningar.

En del av detta arbetet är att vi i flera av våra ledningsgrupper lyfter frågan om vad vi som skolan men också vad arbetslivet kan göra för att bli mer inkluderande. Vi har även denna sommaren, för andra året i rad, ett samarbete med Pink Programming med kvinnliga studerande som utbildare i två sommarkurser.

Det var en trevlig kväll med härlig stämning och stort utbyte. Tack till alla som deltog! Och om du missade kvällen, var inte orolig, det var inte första eller sista gången vi arrangerade ett liknande event!