Programmering grundkurs | Distanskurs

Programmering grundkurs är första steget för dig som inte har programmerat tidigare och som vill ha en grundläggande förståelse för programmering i allmänhet. Kursen ger dig teoretiska och praktiska kunskaper i programmering som du direkt kan omsätta i verkligheten. Kursen kräver ingen tidigare programmeringskunskap.

  • Distansutbildning /deltid – All undervisning sker via vår digitala plattform ITHSdistans.se – Du fördelar tiden som du själv vill.
  • Innehåll: Fokus på programmeringsspråket Java och utvecklingsmiljön JGrasp. Se kursplan i fliken ovan.
  • Kostnad: 1 250kr privatperson och 1562kr inklusive moms för företag.

Nästa planerad utbildningsstart höst 2019:
September

Programmering grundkurs läses på distans genom ett digitalt klassrum, http://ITHSdistans.se, och är fem veckor lång och är på deltid.
Genom det digitala-klassrummet kan du i lugn och ro ta del av föreläsningar och göra uppgifter när det passar dig. Lektionerna är inte live-sessioner så du kan se på materialet när du själv behagar. Till varje utbildningsblock finns uppgift med tydliga riktlinjer och lösningarna presenteras varje vecka. Under perioden genomförs en obligatorisk labb. Från labben får du feedback från utbildningsansvarig som gör att du har möjlighet att utvecklas ytterligare.
För att genomföra kursen behöver du en Mac eller PC som kan hantera grundläggande processer.

Kursen gör dig förberedd för fortsatta studier inom programmering och utveckling.

Flera frågor besvaras på FAQ:en – Läs gärna genom dessa.
För mer information mejla: maria@iths.se eller ring 031-790 42 55