Examensvecka på IT-Högskolan

I veckan som varit har IT-Högskolan Göteborg examinerat Java-, Webb-, och Applikationsutvecklare och IT-Högskolan Stockholm har examinerat Javautvecklare.

Slutredovisningarna skedde genom en blandning av distans och på plats i mindre grupper i IT-Högskolans lokaler. Imponerande projekt visades upp och kunskap om olika verktyg och ramverk spreds mellan de studerande på ett positivt sätt. Att lära av andra är även denna dag en viktig faktor där vi hoppas att de studerande kommer fortsätta sprida kunskap mellan sig även i arbetslivet som utvecklare t.ex. genom IT-Högskolans alumn-nätverk på LinkedIn.

Att ta examen mitt i rådande pandemi kan tyckas dystert men att IT-branschen andas ljus och en hunger att köra igång på högsta växeln är tydligt! Många företag är trots pandemin intresserade av junior och aktuell kompetens för vad som komma skall. Många studerande har redan nu jobb inom relevant bransch och de flesta gick vidare från sin LIA 2 (Lärande I Arbete) till en anställning. Vanligtvis har IT-Högskolan i våra kartläggningar en 80% matchning mot IT-branschen på examensdagen, i rådande pandemi har vi en matchning på 60%. En tydlig nedgång, samtidigt som flertalet signaler och artiklar visar att det kommer ske en explosion av de digitala tjänster som inom kommer vara standard för användarna.

Stort grattis till alla grymma före detta studerande på IT-Högskolan, och tack för förtroendet under dessa år!