Får man jobb som junior inom IT?

IT-Högskolan utbildar inom IT där det är stor brist på kunniga medarbetare. Trots det undrar många hur lätt det är att få jobb när man är klar. Vi ser att våra tidigare studenter får jobb, och många skriver på avtal redan innan de tar sin examen. Men finns det några knep för att öka chanserna att få drömjobbet?

Många företag kräver erfarenhet, så hur löser man det då när man saknar erfarenhet från arbetsmarknaden och bara kan luta sig mot sin utbildning och praktik? Mathias Gyllander på Wise IT har skrivit en artikel där han tipsar om hur man får jobb.

Det råder brist på personal inom IT, inom fyra år räknar arbetsförmedlingen att det kommer behövas 60 000 nya utvecklare. Men ska man ringa företagen, spontanskicka in ansökan eller hur ska man göra? Mathias tipsar att att du ska synas, höras och sticka ut från mängden. Det kan upplevas som stressande för många. Hur gör man det?

Gå in oss läs artikeln där Mathias och Wise IT ger smarta råd till nyexade utvecklare. Att bygga en CV och att synas är inte alltid så lätt som man tror.

Läs mer här