Framgången med LIA-Praktik

Den största fördelen med att läsa en YH-utbildning är LIA-praktik. På IT-högskolan hjälper vi dessutom våra studenter att få praktikplats. Det gör vi genom att vi arbetar aktivt med en företagspool där de bästa företagen i branschen finns representerade.

 

En av våra samarbetspartners är Infotiv, det är ett samarbete som vi är väldigt stolta över då det är ett välrenommerat företag som erbjuder konsulttjänster och teknologi till andra företag. Att de dessutom utvecklar egen teknologi och utbildningar för att möta behoven i den moderna industrin gör dem extra intressanta.

Vi på IT-Högskolan vill utbilda studenter som ligger i framkant och som lär sig det senaste inom IT-branschen. När sedan studenterna på sin LIA-Praktik får arbeta med innovativa projekt och utveckla en skarp lösning för en av världens främsta fordonstillverkare- helt från scratch.

Så här skriver Infotiv om projektet:

Tidigare behövde även all konfiguration ske på plats, men med appen som Roy och Andreas utvecklat kan man istället läsa och ändra alla konfigurationer på distans. Dessutom har man koll på alla enheter samtidigt – i ett och samma gränssnitt. Det är vad vi kallar ”Instant Innovation”.

Hör Roy och Andreas berätta om sin lösning och om hur det är att göra praktik hos Sveriges trevligaste teknikkonsultbolag: