Hur lär du dig att programmera?

images1 juli 2018 kommer programmering in i kursplanen för grundskolan vilket är fantastiskt bra för Sverige och våra barn. Men hur gör du som inte fått denna fantastiska möjlighet att lära dig programmering redan i grundskolan? Det finns mängder av spännande möjligheter att lära dig programmera. I och med att programmering 1 är ett av IT-Högskolans förkunskapskrav till de flesta av våra YH-utbildningar kommer här några konkreta tips:

  1. GrasshopperWelcome to Grasshopper, the coding app for beginners. Grasshopper is the best way to start your coding adventure with fun. Finns för både iOS och Android.
  2. Scratch – Scratch hjälper ungdomar att lära sig tänka kreativt, resonera systematiskt och att samarbeta — viktiga förmågor för livet i 21 århundradet.
  3. LightBot – LightBot is a puzzle game based on coding; it secretly teaches you programming logic as you play!

På nätet finns mängder av ”skolor” på nätet som är bra resurser några som IT-Högskolan rekommenderar är …..

The new Boston – https://www.youtube.com/user/thenewboston

W3Schools – https://www.w3schools.com/

Treehouse – https://teamtreehouse.com/discover

För dig som sökt till någon av IT-Högskolans YH-utbildningar har du möjlighet att läsa IT-Högskolans preparandkurs vilket är en bra väg att då materialet bygger på Programmering 1 på gymnasiet och sker på svenska. Ansöka till IT-Högskolans YH-utbildningar HÄR!

Lycka till!