Lär känna Richard – utbildare inom Webbutveckling

Näst på tur i IT-Högskolans porträtt-serie är Richard, som är anställd utbildare på IT-Högskolan i Stockholm. Richards expertis är Webbutveckling – Frontend och JavaScript, men han har mycket erfarenhet och kunskap i bagaget – lär känna honom bättre;

Vilken är din roll på IT-Högskolan och vad sysslar du med om dagarna?
Jag arbetar som utbildare inom Webbutveckling (Javascript/Frontend) här på IT-Högskolan, det är ett mycket brett område och ett stort behov av detta i arbetsmarknaden.

Vad är det mest intressanta med JavaScript/Frontend? Det som fick mig att fastna för detta när jag började, och som håller vid än idag, är att yrket är mycket kreativt och utmanande! Skapandet är underbart!

Hur ser framtiden ut för JavaScript-utvecklare/Frontend-utvecklare?
Stora möjligheter, oavsett inriktning inom IT så ropar arbetsmarknaden efter duktiga medarbetare och det ser inte ut att avmattas.

Vad gjorde du innan du började jobba på IT-Högskolan?Jag har en lång karriär bakom mig med många olika inriktningar. IT har alltid varit en central del, jag har arbetat som chef inom IT hårdvara och mjukvara, men även som säljare, marknadsförare, utbildare samt drivit e-handel. Jag har också haft och drivit företag inom webbutveckling.

Vad har du för förväntningar på höstterminen / vad ser du fram emot?Jag ser fram emot att få träffa nya härliga studerande som är taggade för nya utmaningar, vara en del av deras framtida utveckling och få nya erfarenheter samt fortsätta vara en central del för de som började året innan. Längtar!