Läs en förberedande preparandkurs – få rätt behörighet och bli redo för antagningsprovet

Många som söker en Data/IT utbildning saknar förkunskaper inom Webbprogrammering och programmering. Saknar du behörighet till någon av IT-Högskolans YH-utbildningar erbjuder vi förberedande preparandkurser i Programmering 1 (kostnadsfri), Webbutveckling 2 (kostnadsfri) och Matematik 2 (300kr).

En preparandkurs ger dig den behörighet du behöver för att komma in på en YH-utbildning och framförallt gör den dig redo för dina studier. Vi har inget prov efter preparandkursen utan det är antagningsprovet som påvisar om du tagit till dig innehållet i kursen. För att läsa en preparandkurs behöver du ansöka till någon av IT-Högskolans YH-utbildningar.

IT-Högskolan Stockholm och Göteborg erbjuder stöd i början av din programmerings karriär med våra lärare där du kan ställa frågor och/eller få föreläsningar om grundläggande programmering i Java och grunderna HTML och CSS. Det är två olika stöd ”lektioner” en för programmering 1 (Java programmering) och grunderna Webbutveckling 1/2 (HTML och CSS). Dessa träffar sker kl. 16-18 tisdagarna 9 april, 16 april, 23 april, 30 april samt 7 maj. OBS ta med din egen dator.

Därför läser du en preparandkurs:
– Få behörighet till YH-utbildningen
– Bli förberedd inför dina studier och antagningsprov
– Inlärning på distans med hög flexibilitet
– Stöd på plats i IT-Högskolans lokaler tisdagar 9 april, 16 april, 23 april, 30 april samt 7 maj kl. 16-18.

Du ansöker till IT-Högskolans förberedande preparandkurs på distans HÄR!