Nya spännande utbildningar till IT-Högskolan

Idag presenterade Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) vilka utbildningar som får starta till hösten 2021. Sett till antalet utbildningsplatser rör det sig om fler än någonsin tidigare, närmare 40 000 YH-utbildningar. Sammanräknat med tidigare års beslut omfattar yrkeshögskolans totala utbud nu drygt 128 000 utbildningsplatser med slutår 2021 och framåt. Det innebär att utbudet ökar med 12 procent.

Mycket glädjande är att IT-Högskolans kvalitetsutbildningar med en hög övergång från studier till arbete givit resultat i årets tilldelning. Dels får IT-Högskolan fortsatt förtroende att bedriva .NET-utvecklare och IT-Projektledare i Göteborg och IT-Projektledare kommer erbjudas även fortsatt på IT-Högskolan Stockholm framöver. En för oss viktig YH-utbildning är Javautvecklare som nu kommer finnas i bunden form på IT-Högskolan Stockholm igen och IT-Högskolan kommer även erbjuda .NET-utvecklare på distans från Stockholm till hela landet.

NYA UTBILDNINGAR:

  • – Cloud developer Azure – 2 årig YH-utbildning med fokus på molnutveckling med Microsoft Azure.
  • – Utvecklare inom AI & Maskininlärning – 2 årig YH-utbildning med fokus på att skapa affärsnytta med AI och maskininlärning.

Båda utbildningarna kommer genomföras på IT-Högskolan Göteborg och kommer vara sökbara inom kort.