Så hittar du rätt LIA-praktik

För IT-Högskolans studerande närmar sig LIA-praktiken. Just LIA-kursen är en extra rolig kurs då studerande får omsätta sina kunskaper och färdigheter på en arbetsplats. IT-Högskolan har en tydlig och framgångsrik process för att hitta LIA-platser och upparbetade företagspooler kopplat till varje utbildning. Här kommer våra tips för att hitta RÄTT LIA-plats:

  1. Fokusera på din LinkedIn-profil: LinkedIn är en plattform där många IT-företag och rekryterare söker efter potentiella praktikanter och anställda. Se till att din profil är uppdaterad och att du har lagt till relevanta färdigheter och erfarenheter.
  2. Nätverka: Nätverk med personer inom branschen, gå på evenemang och Meet-ups det kan leda till värdefulla kontakter och möjligheter.
  3. Kontakta företag direkt: Skicka din CV och ett personligt brev till företag som du är intresserad av. Visa ditt intresse och berätta varför du tror att du skulle vara en bra LIA-praktikant hos dem.
  4. Var flexibel: Var öppen för att arbeta med olika typer av företag och teknologier. Detta kan öppna upp fler möjligheter för dig.
  5. Var förberedd: Ha din CV, personligt brev och referenser redo att skicka när möjligheter dyker upp.
  6. Gör research: Gör research om IT-företagen du är intresserad av och försök att förstå deras verksamhet och kultur. Detta kan hjälpa dig att skapa en mer personlig och anpassad ansökan.

Genom att följa dessa tips kan du öka dina chanser att hitta en bra praktikplats inom IT-branschen.

Lycka till!