Saknar du programmeringsförkunskaper? Vi hjälper dig!

Om du saknar programmeringskunskaper men gärna vill komma in på en programmeringsutbildning på IT-Högskolan har vi ett beprövat upplägg för dig. Flertalet studerande har genomfört IT-Högskolans förberedande preparandkurs, skrivit antagningsprovet, blivit behöriga till utbildningen, genomfört utbildningen och fått jobb. Vi vet att det funkar!

Vad är en preparandkurs?

En preparandkurs ger dig bra förutsättningar att skriva en hög poäng på antagningsprovet och på så sätt bli behörig till en utbildning även om du saknar betyg.

Vilka fördelar finns med att genomföra en preparandkurs?

  • Möjliggör behörighet till utbildningen
  • Förberedelse för högre utbildning
  • Hög flexibilitet – alla utbildningar sker på distans utifrån ditt eget tempo.

 

Så här gör du!

Ansök till en av IT-Högskolans utbildningar som har Programmering 1 eller Webbutveckling 1 som förkunskapskrav. I autosvar på din ansökan får du tillgång till 5 olika preparandkurser:

  • Preparandkurs Programmering C# – Innehåller C# och .NET – En historiebaserad nybörjarkurs och en med förinspelade videor och tillhörande uppgifter på engelska. Se bilderna ovan.
  • Preparandkurs Programmering .NET – Innehåller C# och .NET – Utgår från förinspelade videos och uppgifter på svenska.
  • Preparandkurs Webbutveckling – Innehåller HTML, CSS och lite JavaScript – Utgår från förinspelade videos och uppgifter på svenska.
  • Preparandkurs Programmering – Innehåller Javaprogrammering – Utgår från förinspelade videos och uppgifter på svenska.
  • Preparandkurs i Python – Innehåller  Pythonprogrammering – Utgår från förinspelade videos och uppgifter på svenska.

 

Vad händer sen?

När du har övat och övat på undervisningsmaterialet, då är du redo att skriva IT-Högskolans antagningsprov för att påvisa att du har de kunskaper som krävs för att ta till dig innehållet i YH-utbildningen. Du kan läsa om preparandkurser flera gånger. På detta sätt kan du bli behörig på ett enkelt och smidigt sätt till utbildningen!