97% av IT-Högskolans studerande har LIA-plats

Nu är våra studerande som går andra året ute på sin LIA 2.
Att se till att våra studerande ska få en bra LIA-plats har varit lite klurigare i år än tidigare på grund av rådande situation, men pandemin stoppar inte våra studerande på IT-Högskolan.

Hela 97% i Stockholm och 96% i Göteborg har fått en relevant LIA på företag som till exempel PEAB, Alten, Klarna, Sigma IT och Purple Scout.

Vi på IT-Högskolan arbetar mycket med att ha en företagspool bestående av företag och samarbetspartners som är intresserade av att ta emot LIA-studerande under deras praktikperioder.
Det största lasset har våra duktiga studerande dragit som har skrivit CV, nätverkat på LinkedIn, kontaktat företag och gått på intervjuer. Vissa har till och med redan säkrat anställning på sitt LIA-företag efter examen.

Vi är riktigt stolta över de studerande och över dessa fina siffror!

Denna vecka drar arbetet med nästa LIA-process igång ordentligt, nämligen LIA 1 för studerande som går första året på sin utbildning. Klasserna kommer introduceras för LIA-kursen och de aktiviteter som IT-Högskolan erbjuder för att på bästa sätt förbereda dem inför LIA, till exempel en inspirationsdag med CV-tips samt intervjuteknik och en arbetsmarknadsdag där företag presenterar sig för studerande. Allt självklart digitalt för att anpassa oss efter rådande situation, men vi ser fram emot den dag vi kan välkomna studerande in i lokalerna igen.

Med denna glada nyhet önskar vi er alla en bra start på veckan!