Samarbeten

IT-Högskolan har ett stort kontaktnät av IT-företag i regionen. Genom vår företagspool har utbildningarna starka
kopplingar till IT-branschen och vi kan vara lyhörda för förändringar och nyheter som vi snabbt kan implementera i utbildningarna. Dessa företag sitter bland annat med i ledningsgrupperna för utbildningarna, de gästföreläser och ger möjlighet för studenterna att få sin LIA-praktik på företag som andra bara drömmer om. IT-högskolan är stolta över att få presentera några av våra partners:

IT-Högskolan har ett brett kontaktnät av olika företagspartners. Alla utbildningar är utformade utefter näringslivets krav och önskemål. Allt för att studenterna ska bli anställningsbara efter sina studier.

 

IT-Högskolan har unika företagspooler som är kopplade till respektive YH-utbildning och kursen LIA (Lärande I Arbete). IT-Högskolan värdesätter LIA-kursen väldigt högt då vi vet att många studenter anställs av de företag de genomfört sin LIA-kurs på. Studenten ansöker ur företagspoolen för att matchas mot ett passande LIA-företag med ett uttalat anställningsbehov. I och med denna matchning ökar sannolikheten att både studenten och företaget blir nöjda med både person och kompetens hos studenten.

Här kan du se en film på två av våra studenters tid på Infotiv:

Nedan kan du se några av de företag som är kopplade till våra företagspooler och de samarbetet vi har.

”Eftersom vi på Sigma har som mål att anställa 1000 nya IT-talanger de kommande åren blir IT-högskolan en kritisk partner för oss. Flera av IT-högskolans alumnis jobbar nu hos oss inom apputveckling, webbutveckling och test och deras kompetens håller hög nivå. Faktum är att vi just nu driver ett initiativ som heter Sigma Young Talent och syftar till att skapa Sveriges mest attraktiva arbetsgivare för dig som är junior inom IT. Därför ser vi förväntansfullt fram emot att träffa nästa kull av utvecklare och testare!

/Tobias Schött, Consultant Manager & TAM – Sigma Young Talents”

Tobias Schött Sigma

Acando

ajilon

Antura

atea_logotyp

Barium

Brottsportalen

Castra_logotyp_

CGI

Contica

Cross roads

Cybercom (1)

edi solutions

Evry

FutureMemoriesLogo on white

HiQ

Inceptive

Infotiv

Itiden

Lindex logga

pspartner_rgb

Pulsen

SQS

YAP-Eng

151172_Volvo_Logos_Iron_Mark_RGB_2014

518_AF_Logotype20141_Black

kntnt_logo_green

 

Logga CBG

 

Mobiisle

 

nlight_logotype

 

hoy-black-512

One step ahead

 

Softhouse

 

The app factory

pinyata-logo-bl

 

projectplace-by-planview_logo_black_button_rgb

appspotr-logo-black-640-new

 

 

pastedgraphic-3