Ny utbildning 2022!

Nyligen presenterade Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) vilka utbildningar som får bedrivas under hösten 2022, och till IT-Högskolans stora glädje har vi fått en ny utbildning – IT-säkerhetsspecialist! Utbildningen ligger öppen för ansökan just nu och startar 22 augusti – både i Göteborg och Stockholm.

Efterfrågan på IT-säkerhetsspecialister i branschen är väldigt hög, och yrkesrollen har fått ett uppsving särskilt de senaste två åren – starkt relaterat till pandemins start. Idag ställs enorma krav på en utvecklad IT-säkerhet, inte minst för att alltfler arbetar hemifrån och hoten mot IT-säkerheten har ökat pga det. I takt med att tekniken utvecklas och nya hot uppstår, så utvecklas också yrkesrollen i lika snabb takt.

Som IT-säkerhetsspecialist arbetar du med att identifiera säkerhetshot och vet hur IT-attacker fungerar – ett lärande som IT-Högskolan säkerställer under utbildningen. Man lär sig att analysera och blockera attacker, att kritiskt bearbeta statisk och dynamisk analys av trojaner, ransomware, etc. Vidare innehåller utbildningen kurser inom virusanalys, incidenthantering och specialiserade kunskaper inom arbete med operativsystemen Linux och Windows.

Läs mer om utbildningen och hur du ansöker >>
Om du har några frågor är du varmt välkommen att kontakta oss!