Så hjälper IT-Högskolan dig med behörighet i Matematik 2 till våra YH-utbildningar.

Hur IT – Högskolan hjälper dig med behörighet i Matematik 2 till våra YH-utbildningar

Att läsa IT och programmering handlar inte bara om att lära sig utvecklingsmiljön, syntax för Java eller php och begrepp som funktion och loopar. I all programmering går även logik och matematik som en röd tråd genom allt du gör. Vi på IT – högskolan har därför som mål att ge dig den grundläggande matematik 2 kunskapen och behörigheten för att hjälpa din IT-karriär på rätt spår.

Därför samarbetar vi bland annat med Eddler.se där du som pluggar hos oss får tillgång till pedagogiska digitala lektioner på allt ifrån grundskolans matematik till gymnasiets grundläggande kurser.

 

Så kopplas matematik och programmering samman

Matematik är en viktig del i alla våra liv. Vi använder den varje dag i allt ifrån vår personliga ekonomi till att räkna ur rabatter på saker vi vill köpa. En programmerare måste använda lite mer matematik än så för klara sina arbetsuppgifter. Framförallt är en programmerare en problemlösare där kreativitet och matematik kopplas samman. Du måste förstås inte vara matematiker för att klara av att programmera. Däremot kommer du att vara hjälpt av lite grundläggande kunskaper.

För att bli en duktig programmerare måste man iallafall kunna några grundläggande matematiska begrepp. Några exempel på detta kan vara:

  1. Matte hjälper dig att förstå grundläggande programmeringssyntax som slumpmässiga variabler, matematiska operationer, summor och loopar där matematiska jämförelseoperationer används.
  2. Logiken från matematiken kan också hjälpa dig att förstå om din kod kommer ge det resultat du vill att den skall ge och om den är effektiv?
  3. Både programmering och matematik handlar om att lösa problem du tidigare inte har ställts inför. Därför kan vi dra nytta av bägge ämnena oavsett vilket du läser just nu.

 

Kom igång med din IT – Karriär på rätt sätt

Så oavsett om du skall jobba frontend eller backend så har du alltid nytta av att fräscha upp dina matematikkunskaper! Och vi på IT – Högskolan hjälper dig både med matten och programmeringen genom vårt samarbete med Eddler.