Vad är Python?

Python är ett högnivåprogrammeringsspråk som är utformat för att vara enkelt att lära sig och använda. Detta programmeringsspråk anses vara ett av de mest lättanvända språken och dessutom finns det ett stort och aktivt samhälle av utvecklare som ständigt arbetar på att förbättra och utveckla språket. Python är användbart för att skapa allt från enkla skript till avancerade webbapplikationer, datavetenskapsprojekt, maskininlärning, artificiell intelligens, spelprogrammering och mycket mer.

 

Vad används Python till?

Python är ett mångsidigt programmeringsspråk och används för en mängd olika ändamål. Här är några exempel på vad Python används till:

 

1. Dataanalyser

Är ett populärt verktyg inom dataanalys. Det finns ett antal bibliotek som är utformade för att hjälpa användare att hantera stora mängder data och skapa avancerade algoritmer för att analysera och visualisera information. Pandas, Numpy och Matplotlib är några exempel på bibliotek som används för datahantering och visualisering.

2. Artificiell intelligens och maskininlärning

Är också ett populärt språk inom artificiell intelligens och maskininlärning. Bibliotek såsom Tensorflow, Keras och PyTorch används för att bygga avancerade maskininlärningsmodeller. Dessa modeller kan användas för att analysera data och förutsäga framtida trender.

3. Webbutveckling

Används vanligtvis för att bygga webbapplikationer. Ramverktyg som Django och Flask är utformade för att hjälpa utvecklare att skapa webbapplikationer snabbt och effektivt. Python är också användbart för att hantera servermiljöer och automatisera uppgifter relaterade till webbutveckling.

4. Automatisering och scripting

Ett utmärkt verktyg för att automatisera uppgifter och skriptning. Det kan användas för att automatisera uppgifter som att söka igenom filer, hämta data från webbsidor och skicka e-postmeddelanden. Python är också användbart för att skapa skript för att hantera och manipulera data på ett effektivt sätt.

5. Spelutveckling

Används också inom spelutveckling. Det finns flera bibliotek som är utformade för att hjälpa utvecklare att bygga spel i Python, inklusive Pygame och PyOpenGL. Python är användbart för att skapa logik och algoritmer för spel, och det är också användbart för att hantera data och grafik.

 

Gå vår Python-utbildning på distans

IT-högskolan erbjuder en Python utbildning på distans som riktar sig till personer som är intresserade av att börja använda AI-utveckling och visualisera data på ett effektivt sätt för att ta nästa steg i karriären eller företagsutvecklingen. Denna utbildning är utformad för personer som har arbetat med systemutveckling eller liknande i minst 6 månader på heltid och som har förkunskaper inom programmering. Utbildningen ger dig kunskaper i avancerad objektorienterad programmering med Python och lär dig specialiserade begrepp inom AI-området, hur AI används idag och hur det påverkar vår vardag.